• Foods Review,  Makan²

    Lunch @ Sedap Corner

    Ok.. cerita tertangguh 2 minggu lepas.. our next destination.. Sedap Corner, AEON Bukit Indah. Plannya nak settlekan semua restaurant kat JJ hahaha. Sampai2 terus tuju sana.. tapi dah sampai depan Sedap Corner tetiba berbelah bagi nak ke Soul Thai pulak.. OMG! 😉 At last.. Sedap Corner! Muktamad! 🙂 Lepas membelek menu.. pusing2 berkali2.. muktamad.. nak makan menu feveret saya.. ok.. PRESS FOR SERVICE! Saya order.. Lime Juice.. and Beef Kue Tiaw.. yummmmeehhh Memang suka gila kat Beef Kue Tiaw SC ni. Tapi sedap bila makan masa panas la..kalau dah sejuk agak muak pulak rasanya. Ita, pilih menu kat bawah ni.. Nasi Ayam Paprik kot 😉 #terlupa pulak# Makan sikit punya…

  • Baby Development,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Perkembangan Bayi Pada Usia 9 Bulan

    Agak terlambat nak share entry “Perkembangan Bayi Pada Usia 9 Bulan”.. biasa la Puan Blog kebizian akhir2 ni 😉 Gambar sekadar hiasan.. masa ni Ilham jadi body guard ummi and Mamacu 😉 Muncung ummi kan main panjang hahaha.. dialog masa tu.. “Ilhammmm.. tengok tuuu.. tengok depan..” Tapi malangnya.. Ilham buat tak tahu syok tengok amoy sales girl kat belakang 😉 Kepenatan hero kechik meneman ummi dan Mamacu meronda AEON Bukit Indah 🙂 **Ok, as usual.. yang nites merah tu perkembangan Ilham** Hampir Berjalan Bayi anda semakin hampir untuk berjalan sepenuhnya. Pada usia ini, dia mungkin akan boleh merangkak naik tangga dan berjalan-jalan (meronda-ronda dalam posisi tegak sambil memegang perabot). Sesetengah bayi yang…

  • My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Ilham 9 Months.. Oredi ;-)

    Sebulan lagi bertambah usia hero kechik ummi ni.. 9 bulan sudahhhh.. how time flies kan.. Alhamdulillah syukur atas nikmat menjadi seorang ibu.. Thanks Allah 🙂 **ummi will stop counting until Ilham turn 1** 😉 Ok.. paling saya bersyukur Ilham masih lagi dapat merasa susu ummi dia.. Alhamdulillah.. mudah2an murah lagi rezeki Ilham.. ummi takkan pernah putus asa dan akan sentiasa berusaha memikul beg pam ke ofis even digelar “Makcik jual kopok” 😉 Lately.. ramai yang masih bertanya saya, bila nampak saya mengusung beg pam.. masih menyusukan ke? dan jawapan saya.. ALHAMDULILLAH rezeki anak saya masih ada. Kalau mendengar cerita orang sekeliling yang kering susu selepas seminggu dua minggu bersalin, saya…

  • Anything About Me,  Life,  Makan²,  My Hero Beso,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    RAMADHAN Is Around The Corner.. Sudahkah Anda Mengganti Puasa ;)

    98 days away from RAMADHAN.. Sekadar mengingatkan DIRI SENDIRI, ahli keluarga dan kawan2 semua, kerana bulan Ramadhan dah semakin menghampiri kita. As for me, of course banyak hari yang kena ganti sebabnya.. the whole month actually saya tak berpuasa sebab masa tu saya dalam pantang. Jadi bermula this week onwards saya akan mengganti puasa saya sebanyak 29 hari.. insya’Allah. Mudah2an Allah permudahkan.. dan baru saya tahu sekarang cabaran berpuasa sambil menyusukan anak. Hari pertama mengganti puasa sejak sekian lama tak berpuasa, ohhh saya sangat toye.. kebetulan pagi lepas sahur saya diserang cerry berry.. ohh dugaan.. saya kuatkan juga.. dan di ofis saya “kekurangan bateri” 😉 Tepat pukul 1pm saya dah…

  • Family's Activity

    Sepetang Di Hutan Bandar MPJBT, Skudai

    Semalam plan asal nak bawa Ilham mandi manda kat Karosel Water Park, Nusa Bestari. (ummi dengan babah bajet Ilham dah terer mandi sendiri.. padahal dorang yang over nak main air ;)). Sekali tengahari tu tetiba Ilham muntah pulak, dah la baru baik demam.. jadi kami pun cancel plan. Fikir2 punya fikir apa aktiviti yang best nak buat petang2 ni kan.. terus je dapat idea nak ambil angin kat Hutan Bandar MPJBT, Skudai. Before ke sana, kami lepak2 dulu kedai adik pekena roti canai, roti bom dan roti tisu. Amekkkawwwww makan macam bela hantu raya 😉 Dalam pukul 6pm kami baru bertolak dari kedai Adik. Sampai2 dah tinggal lebih kurang setengah…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: