Foods Review, MakanΒ²

Lunch @ Sedap Corner

Ok.. cerita tertangguh 2 minggu lepas.. our next destination.. Sedap Corner, AEON Bukit Indah. Plannya nak settlekan semua restaurant kat JJ hahaha. Sampai2 terus tuju sana.. tapi dah sampai depan Sedap Corner tetiba berbelah bagi nak ke Soul Thai pulak.. OMG! πŸ˜‰ At last.. Sedap Corner! Muktamad! πŸ™‚ Lepas membelek menu.. pusing2 berkali2.. muktamad.. nak makan menu feveret saya.. ok..…

Read More

Baby Development, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Perkembangan Bayi Pada Usia 9 Bulan

Agak terlambat nak share entry “Perkembangan Bayi Pada Usia 9 Bulan”.. biasa la Puan Blog kebizian akhir2 ni πŸ˜‰ Gambar sekadar hiasan.. masa ni Ilham jadi body guard ummi and Mamacu πŸ˜‰ Muncung ummi kan main panjang hahaha.. dialog masa tu.. “Ilhammmm.. tengok tuuu.. tengok depan..” Tapi malangnya.. Ilham buat tak tahu syok tengok amoy sales girl kat belakang πŸ˜‰…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Ilham 9 Months.. Oredi ;-)

Sebulan lagi bertambah usia hero kechik ummi ni.. 9 bulan sudahhhh.. how time flies kan.. Alhamdulillah syukur atas nikmat menjadi seorang ibu.. Thanks Allah πŸ™‚ **ummi will stop counting until Ilham turn 1** πŸ˜‰ Ok.. paling saya bersyukur Ilham masih lagi dapat merasa susu ummi dia.. Alhamdulillah.. mudah2an murah lagi rezeki Ilham.. ummi takkan pernah putus asa dan akan sentiasa…

Read More

Anything About Me, Life, MakanΒ², My Hero Beso, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

RAMADHAN Is Around The Corner.. Sudahkah Anda Mengganti Puasa ;)

98 days away from RAMADHAN.. Sekadar mengingatkan DIRI SENDIRI, ahli keluarga dan kawan2 semua, kerana bulan Ramadhan dah semakin menghampiri kita. As for me, of course banyak hari yang kena ganti sebabnya.. the whole month actually saya tak berpuasa sebab masa tu saya dalam pantang. Jadi bermula this week onwards saya akan mengganti puasa saya sebanyak 29 hari.. insya’Allah. Mudah2an…

Read More

Family's Activity

Sepetang Di Hutan Bandar MPJBT, Skudai

Semalam plan asal nak bawa Ilham mandi manda kat Karosel Water Park, Nusa Bestari. (ummi dengan babah bajet Ilham dah terer mandi sendiri.. padahal dorang yang over nak main air ;)). Sekali tengahari tu tetiba Ilham muntah pulak, dah la baru baik demam.. jadi kami pun cancel plan. Fikir2 punya fikir apa aktiviti yang best nak buat petang2 ni kan..…

Read More