• Foods Review,  Makan²

    Lunch @ Black Canyon Coffee Restaurant With Tata :)

    Last week, tekak mengada2 nak makan sushi.. jadi lunch hour ajak Ita pergi Jusco Bukit Indah kejap. Mula2 tujuan asal sushi je kan.. sekali dah masuk dalam tukar plan, lunch kat Black Canyon lepas tu tapau sushi bawa balik opis hmmmmm.. Dahsyatttttttt 😉 First time makan kat sini, agak blur2 tot nak pilih menu. Ita memang dah selalu jadi dia dah ada menu feveret la kan. Hmmm.. pilih punya pilih saya pilihhhhhhhhhhh.. Ice Lemon Tea 🙂 with.. Udon in Spicy Prawn Tom Yum Soup.. sluurrrpp! Kesimpulan yang dapat disimpulkan.. walaupun hanya mencuba satu menu.. saya sangat berpuas hati. Rasa tomyam dia.. fuhhhh marvellous.. sedapppppppppp banget.. pedas masam memang saya suka.…

  • Geng Makan,  Makan²

    Makan2 @ Tropika Steamboat & BBQ, Setia Tropika

    ##Ohhhh.. kasihan blog saya yang terabai ni.. maapkan puan blog ye wahai blog kesayangan.. bizi sangatlah konon sampai nak bukak blog pun tak sempat.. lagi pulak disk space dah exceed limit tu yang nak bukak dashboard pun tak boleh. Sekarang saya dah upgrade disk space harap2 lepas ni ada la rasa rajin tu ;).. Ok nak cerita pasal cerita yang lama terperap.. saya cuba sedaya upaya update cerita2 yang terpending tu## Ok ready??? On your mark.. get set.. GO!!! Cerita Makan2 @ Tropika Steamboat & BBQ, Setia Tropika Ini kali kedua.. saya ikut En. Nazir dan kawan2 sekerja dia layan steamboat kat sini. Sebelum ni ada gambarnya, tapi faham2 je la…

  • Mak,  Memories

    Tarikh Yang Tak Mungkin Dilupakan {23 Mac 2010}

    AL-FATIHAH BUAT BONDA HAJJAH KASMAH BINTI DAUD {13 Febuari 1952 – 23 Mac 2010} Hari ni genap 2 tahun pemergian arwah Mak. Sekejap je kan dah 2 tahun, hmmm.. selama ni jugalah kami menanggung rindu. Sedih hati ni Allah je yang tahu, lagi2 bila melalui majlis pernikahan Ayu.. sebak rasa hati. Apa pun syukur alhamdulillah, sempat juga kami adakan majlis bacaan yaasin dan tahlil in advanced untuk arwah Mak, datuk2 dan nenek2 yang telah pergi menghadap Maha Pencipta. Doa kami siang dan malam, semoga Allah mengampunkan dosa Mak.. Semoga Allah menerima segala amalan Mak..Semoga arwah Mak ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.. tenanglah Mak di sana.. Amin.. Insya’Allah selagi jasad…

  • My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Ilham 8 Months.. Oredi ;-)

    Alhamdulillah hero kechik ummi dah 8 bulan hari ni. Sibuk dengan persiapan perkahwinan Mama Cu Ilham sampai ummi lupa nak update blog untuk ceritakan perkembangan Ilham. Alhamdulillah sekali lagi kerana Ilham masih lagi dikurniakan rezeki susu ibu. Mudah2an rezeki ini berpanjangan hingga Ilham genap 2 tahun. Perkembangan pada usia 8 bulan, Ilham masih belum pandai duduk sendiri, dah menyelar ke depan macam askar dah ummi tengok. Makin besar makin tak boleh berjauh dengan ummi. Pantang nampak bayang ummi mulalah tak nak dengan orang lain. Mulut makin kuat membebel baba.. mama..jerit2 buat ummi dan babah geli hati tengok gelagat dia. Ermmm.. ok stop dulu nanti sambung perkembangan bayi 8 bulan..sekarang hero…

  • My Breastfeeding Journey,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Solid Food for Baby

    Update Stok Frozen EBM & Puree Ilham

    Macam biasa aktiviti MESTI setiap kali weekend menjelma.. menyediakan stok bubur frozen plus puree Ilham untuk seminggu. Untuk kali ni, stok puree carrot, puree brokoli dan puree labu. Puree carrot, puree brokoli dan puree labu.. kalerful gitu kan 🙂 Puree bubur nasi yang kaler putih tu.. Tugas saya bangun pagi memanaskan semangkuk puree bubur tu, dicampur mana2 puree lain di atas dan sesudu ikan bilis yang dah di sangai dan diblend. Saya panaskan semula supaya tak ada lah Ilham sakit perut kang makan bubur beku ekeke. Biasanya puree yang kat atas tu saya akan belah jadi 4 bahagian. Tak semuanya dalam mangkuk tu saya lebur dalam periuk. So far Ilham…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: