Foods Review, Makan²

Dinner @ Restoran Johan

Minggu lepas punya story mory.. anak tak sihat makanya mak jadi tak ada mood nak update blog 😉 Plan sebenarnya nak makan kat Hutan Bandar Bistro lepas kami duk meronda di hari minggu. Sekali dek kerana jalan jem sebab ada apa entah perayaan orang Cina ni.. nak sebut takut salah hahaha. Jadinya fikir punya fikir.. ehhh dah lama kita tak…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Hero Kechik Ummi Demam Nak Tambah Gigi Lagi..

Kesian hero kechik ummi ni, sejak beralih bulan hari tu asyik tak sihat je. Mula2 batuk dan selsema je.. tapi semalam demam datang menyerang. Semalam bawak pergi klinik sebab suhu dah mencecah 40°c. Doktor kata tonsil bengkak patutlah tak selera makan. Kesian anak ummi. Doktor check2 tengok gusi atas.. kata doktor patutlah demam gigi atas dah nak keluar..nampak macam nak…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, Masak-Masak

{DDHN} Random Cooking #2

Notes: DDHN = Dari Dapur Hernee Nazir 🙂 Menu malam Sabtu.. di Cafe Hernee Nazir (berangan!)   Sambal Udang.. # Tumis lada blender sehingga agak garing.. masukkan bawang besar dan bawang putih blender.. masukkan air asam.. gula.. garam.. pak aji (jika suka)..dan masukkan bawang besar dimayang bulat.. siap! # Next menu.. Sayur Bak Choy goreng dengan sos tiram.. # Bersihkan…

Read More

Baby Development, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Ilham.. 7 Months Oredi..

Alhamdulillah.. hero kechik ummi dah genap 7 bulan hari ni. Nak masuk 7 bulan je terus tak sihat. Semalam bawak pergi klinik sebab Ilham batuk2 dan pagi ni dah start selsema. Dalam minggu ni memang tak boleh langsung nak berenggang dengan ummi. Pantang nampak bayang teruslah merengek minta di dukung. Kata babah “Ilham dengan ummi dah macam belangkas” hahaha. Sampai…

Read More