• Dinner @ Restoran Johan

    23/02/2012

    Minggu lepas punya story mory.. anak tak sihat makanya mak jadi tak ada mood nak update blog 😉 Plan sebenarnya nak makan kat Hutan Bandar Bistro lepas kami duk meronda di hari minggu. Sekali dek kerana jalan jem sebab ada apa entah perayaan orang Cina ni.. nak sebut takut salah hahaha. Jadinya fikir punya fikir..…

    Read more
  • Hero Kechik Ummi Demam Nak Tambah Gigi Lagi..

    19/02/2012

    Kesian hero kechik ummi ni, sejak beralih bulan hari tu asyik tak sihat je. Mula2 batuk dan selsema je.. tapi semalam demam datang menyerang. Semalam bawak pergi klinik sebab suhu dah mencecah 40°c. Doktor kata tonsil bengkak patutlah tak selera makan. Kesian anak ummi. Doktor check2 tengok gusi atas.. kata doktor patutlah demam gigi atas…

    Read more
  • {DDHN} Random Cooking #2

    16/02/2012

    Notes: DDHN = Dari Dapur Hernee Nazir 🙂 Menu malam Sabtu.. di Cafe Hernee Nazir (berangan!)   Sambal Udang.. # Tumis lada blender sehingga agak garing.. masukkan bawang besar dan bawang putih blender.. masukkan air asam.. gula.. garam.. pak aji (jika suka)..dan masukkan bawang besar dimayang bulat.. siap! # Next menu.. Sayur Bak Choy goreng…

    Read more
  • Perkembangan Bayi Pada Usia 7 Bulan

    14/02/2012

    # Sedikit sebanyak perkembangan Ilham Syahmi untuk rujukan saya dan Encik Nazir dan yang penting akan jadi kenangan bila Ilham dah semakin membesar nanti.. nak suruh dia baca blog merapu ummi dia ni..aeh ada harapan ke blog ummi dia ni ujud lagi? 😉 #   Antara perkembangan bayi berusia 7 bulan:   Melonjak-lonjak Sekarang bayi…

    Read more
  • Ilham.. 7 Months Oredi..

    14/02/2012

    Alhamdulillah.. hero kechik ummi dah genap 7 bulan hari ni. Nak masuk 7 bulan je terus tak sihat. Semalam bawak pergi klinik sebab Ilham batuk2 dan pagi ni dah start selsema. Dalam minggu ni memang tak boleh langsung nak berenggang dengan ummi. Pantang nampak bayang teruslah merengek minta di dukung. Kata babah “Ilham dengan ummi…

    Read more
1 2 3
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: