Dari Dapur Hernee Nazir, Masak-Masak

{DDHN} Bubur Kacang Hijau

Cuti CNY yang lepas 2 orang anak buah Encik Nazir datang bercuti kat rumah kami. Sempat la juga bawak diorang meronda2 walaupun Pakciknya berkerja, jalan2 dengan Makcik pun ok juga kan hehehe. Hari Ahad masak menu biasa2 je, sekadar lauk ayam masak asam pedas dan brokoli dan cendawan shitake goreng dan hari Isnin pulak saya buat Kue Tiaw Goreng je.…

Read More

Info Sharing, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

“Tanam Tembuni Toho”.. Tiada Kaitan Dengan Gigi Cepat Tumbuh Ye Makcik ;)

Apa itu “toho”? Kalau ikutkan bahasa yang selalu diguna.. toho ni maksudnya cetek atau kurang dalam. Rasanya tak semua orang guna perkataan ni, saya google perkataan ni asalnya dari Terengganu. Tapi family saya biasa je guna maybe orang Johor pun dah biasa dengan perkataan ni. Ok, back to the topic la kan. Semalam punya cerita, saya dan Encik Nazir bersama…

Read More

Anything About Me, My Breastfeeding Journey

Helloooo.. Saya Bukan Makcik Jual Kopok.. Hokkay!! ;)

Di suatu pagi yang tak berapa nak sunyi.. (chewah.. intro poyo..sepoyo tajuk ;)) Lokasi kejadian adalah di depan pintu lift bangunan opis.. Sedang asyik menunggu pintu lift yang lembab macam siput sedut nak terbuka, saya ditegur sapa oleh dua orang sahabat Encik Nazir. Sipolan A: Aeh.. macam kenal je.. Saya: Aeh.. kenal ke? Macam tak kenal je..hahaha.. Sipolan B: Aeh…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi, Solid Food for Baby

I Love Carrot ;)

Alhamdulillah.. dari hari ke hari Ilham dah boleh terima solid food yang saya cuba perkenalkan. So far baru 3 jenis buah-buahan saja yang saya bagi pisang, avocado dan carrot. Awal2 dulu memang dia macam tak suka pisang..lama2 suka la pulak. Avocado pun sama, mula2 makan sambil sembur2, sekarang dah ok dah. Setiap apa yang saya bagi dia makan, saya pastikan saya…

Read More

Anything About Me, Colleagues, Work

HN in Corporate Attire ;p

Cerita semalam.. for the first time.. Hernee memakai corporate attire hahaha.. *poyo* Padahal orang lain punya baju dah lusuh agaknya. Saya je baru pestaim pakai haha. Maklum le masa dapat dulu perut tengah boyot, nak try pun tak muat tak dapat nak butang haha. Sekarang ni baru la terhegeh2 nak try kan. Thanksssssssss Allah.. masih muat ekeke~ walaupun En. Nazir…

Read More