“Tanam Tembuni Toho”.. Tiada Kaitan Dengan Gigi Cepat Tumbuh Ye Makcik ;)

Apa itu “toho”? Kalau ikutkan bahasa yang selalu diguna.. toho ni maksudnya cetek atau kurang dalam. Rasanya tak semua orang guna perkataan ni, saya google perkataan ni asalnya dari Terengganu. Tapi family saya biasa je guna maybe orang Johor pun dah biasa dengan perkataan ni. Ok, back to the topic la kan. Semalam punya cerita, […]

Helloooo.. Saya Bukan Makcik Jual Kopok.. Hokkay!! ;)

Di suatu pagi yang tak berapa nak sunyi.. (chewah.. intro poyo..sepoyo tajuk ;)) Lokasi kejadian adalah di depan pintu lift bangunan opis.. Sedang asyik menunggu pintu lift yang lembab macam siput sedut nak terbuka, saya ditegur sapa oleh dua orang sahabat Encik Nazir. Sipolan A: Aeh.. macam kenal je.. Saya: Aeh.. kenal ke? Macam tak […]

Cerita Lama: Majlis Aqiqah Ilham Syahmi

Tajuk pun dah tahu kan ni cerita lama. Ilham pun sekarang dah 6 bulan dah. Majlis aqiqah ni kami buat masa Ilham berusia 2 bulan saing sekali dengan majlis pertunangan adik saya Ayu aka Mama Cu Ilham. Alhamdulillah majlis berjalan lancar sepertimana yang dirancang. Ok, sedikit info mengenai Aqiqah.. enjoy reading 🙂 Sumber: Wikipedia ‘Aqiqah (Arab: عقيقه‎) […]