My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Budak Kemaruk Nak Meniarap ;)

Ini cerita budak kemaruk nak meniarap.. siapa lagi kalau bukan hero kechik kesayangan saya Ilham Syahmi. Aksi2 ni saya rakamkan masa dia tengah excited nak meniarap sendiri. Wahhhh.. sekarang kena sangat2 berhati2 sebab dia dah semakin aktif, tak boleh tinggal atas katil sorang2. Saya dah pun plan dengan En. Nazir nak alih katil kat master bedroom ke bilik sebelah dan kami tidur atas tilam je. Takut tak sedar nanti tergolek pulak si kechik ni kang.. selisih amit2.

Yok tengok gelagat budak kechik ni 😉

 

2011-12-18 08.27.47

 

2011-12-18 08.28.10

 

2011-12-18 08.28.19

 

2011-12-18 08.28.33

 

2011-12-18 08.28.56

 

2011-12-18 08.29.04

 

2011-12-18 08.29.58

 

2011-12-18 08.30.25

 

2011-12-18 08.30.40

 

2011-12-18 08.33.14

 

2011-12-18 08.33.29

 

Geli hati tengokkan gelagat dia.. penat sekejap dia relax dulu lepas tu bangkit lagi. Seboleh2 nak berusaha ke depan. Bila tak dapat bergerak dia dah mula tension. Berkerut2 muka jadinya, last2 nangis hehehe~

Dan yang penting.. semangat nak meniarap siap terbawak2 dalam mimpi agaknya. Malam bila entah aksi ni saya rakamkan. Dia dah tidur dah masa ni, sekali tengah2 tidur tu boleh pulak dia macam mengigau meniarap dengan mata terpejam. Ilhammmmm.. Ilhammm.. gelak sorang2 ummi tengok awak tau 😉

 

2011-12-17 05.11.552011-12-17 05.12.05

 

Ni malam semalam, lepas babah dia pergi kerja malam.. dia tidur sekejap lepas dapat upah dari ummi. Dalam pukul 9pm ngam2 ummi nak layan Masterchef Malaysia dia pun bangun. Cissss~ saja dengki ummi kan. Masa bangun mulut dah riuh membebel sorang2. Sekejap je badan dan terkeluar dari landasan tilam yang saya bentang depan tv. Habis MCM saya angkut dia bawak masuk bilik, main2 kat bilik. Tengok kan main aktif lagi sure lambat tidur budak kechik ni.

Haaaaa.. tengok tu aksi dia 🙂

 

2011-12-19 22.46.51

 

2011-12-19 22.57.57

 

Dah puas berpusing 360ºsambil membebel sampai ummi nya pun ikut berpusing hehehe~ Akhirnya.. tewas juga hero kechik ummi dengan mata sendiri. Tengokkan dia tetiba senyap je, rupa2nya dah selamat belayar. Bertuah betul tau.

 

2011-12-19 23.17.06

 

Alhamdulillah tidur akhirnya kan. Ohhh.. minggu ni mamat ni memang tidur lewat sikit la. Saya cuma biarkan je dia main2 sampai penat, nanti senang sikit dia nak tidur ngee~

Sekian laporan tentang budak kemaruk nak meniarap. Terima kasih kerana sudi baca. Tak minat nak baca tak apa,boleh klik X nun kat belah kanan tu ya 🙂

Blog saya, semestinya cerita tentang hidup saya, hero beso dan kechik saya dan family saya 😉

Share this nice post:

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *