• Family's Activity

    Cuti Yang Tak Disengajakan @ Tanjung Sedili & Desaru

    Ada eh tajuk macam tu 😉 Actually, masa kenduri rumah Mok De.. Pok Teh kata nak pergi bawa anak2 dia mandi laut. Ider, sepupu saya suggest kan pergi Tanjung Sedili dekat dengan rumah bakal ehem2 dia. So diorang pun terus la plan nak ke sana esoknya (Rabu). Saya pulak pasag2 telinga dan dalam masa yang sama berfikir2 boleh juga kalau nak join memandangkan En. Nazir dah start bercuti dan bolehlah buat pre-wedding photoshoot Ayu dan Adik sekali. Diorang nak stay semalam kat sana. Balik rumah malam tu bagitau En. Nazir tentang plan diorang ni, dia pun setuju dan esoknya saya terus apply cuti. Mati la suka hati je kan apply…

  • Anything About Me,  Makan²,  Work

    Dulu Masa Peknen Suka Mintak Meatball 10.. Sekarang Suka Meatball Beso Gedabak Pulak ;p

    Amekaaaawww tajuk panjang berjela..hahahaha Sebenarnya nak tayang gambar meatball beso gedabak tu je. Ini menu breakfast saya hari ni. Saya adalah peminat tegar meatball. Makan soto pun nak suruh tambah meatball. Entah la kenapa suka sangat dapat kunyah2 meatball tu sedap betul rasanya. Nahhhh.. tengok.. Ini bubur nasi nya.. Dan ini lauk pauknya.. seeeeeee meatball beso gedabak tu.. Haaaa.. kalau tak kenyang tak tahulah nak kata apa kan. Memang konfem naik balik badan gue.. buat masa ni tak nak jumpa encik timbang la.. ngeri nak tengok 😉  Hmmmm.. ok la tu je nak cerita. Macam apa2 je kan entry ni hahaha. Hernee Nazir – Malam tadi penat menangis tengok cerita…

  • My Breastfeeding Journey

    Buku “100 Persoalan Mengenai Penyusuan Susu Ibu”

      Alhamdulillah dah selamat sampai ke tangan saya buku yang banyak ilmu bermanfaat ni.. “100 Persoalan Mengenai Penyusuan Susu Ibu”. Buku ni saya beli daripada Erin Adzmi (kawan FB), Lactation Peer Counselor at Malaysia Breastfeeding Peer Counselor berharga RM20 senaskhah. Buku ni ditulis oleh Zaharah Sulaiman dan Tengku Alina Tengku Ismail, terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka. So far belum berada di pasaran maybe around January 2012 baru dipasarkan. Apa yang ada dalam buku ni? Bab A – Pengenalan Susu Ibu Bab B – Kandungan Susu Ibu Bab C – Kebaikan Penyusuan Susu Ibu Bab D – Persediaan Semasa Hamil Bab E – Panduan Selepas Bersalin Bab F – Cara Penyusuan Yang…

  • Live Blogging,  My Breastfeeding Journey

    Corong Ajaib Tertinggal :-P

    Ooooemmmmjiiii!!!! Terkejut beruk kejap tadi bila nak mengepam sesi pertama kat office tengok ‘corong ajaib’ saya tak ada. Adushhhh.. Sah lagi sahih, konfem tertinggal kat rumah sebab masa kemas2 beg sekolah saya ni saya keluarkan corong2 tu dan lupa masukkan semula. Dalam hati dah nekad nak marmet walaupun tak terer. Saya sms En. Nazir, bagitau corong tertinggal dan dia offer diri nak hantar kat office. Alhamdulillah.. Nasib baik En. Nazir cuti dan ada di rumah bergegas dia ke office tadi. Thanks ye En. Nazir..sayang lebihhh 😉 Pstttt.. Nantikan entry pukul 7pm ada benda yang saya nak share pasal Breastfeeding.. Stay tuned 🙂 Posted from WordPress for Android

  • Baby Development,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Yeay! Saya Dah Tumbuh Gigi Sebatang ;)

    Yang ‘yeay!’ tu Ilham tau bukan ummi atau babah dia 😉 Ummi dia cuma tengah merana sakit geraham bongsu yang tak habis keluar buat hal. Akhirnya terungkai juga persoalan dibenak ummi (ayat poyo) samaada Ilham punya gusi luka atau memang nak tumbuh gigi. Alhamdulillah di usia 5 bulan Ilham dah tumbuh gigi. Patutlah meniarap tak pass rupanya gigi nak keluar dulu. Dua tiga hari ni, nampak gayanya nak terer meniarap dah. Ummi ke babah ke tak payah tolong2 lagi dah cuma kena monitor je. Lepas ni ummi kena la berjaga2 masa menyusukan Ilham takut2 kena gigit hehehe. So far alhamdulillah tak ada lagi kes2 kena gigit sampai kena gigi. Selalunya…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: