Anything About Me, My Hero Beso, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Erti Pengorbanan Bagi Ilham Syahmi ;p

..ialah dengan mengorbankan rambut sejemput yang ala2 trojan (dari pandangan depan) dan ala2 uncle gula2 hacks (dari pandangan kiri dan kanan) 😉

 

IMG_1193

 

Inilah rambut saya sebelum dibotak chin untuk kali kedua oleh babah saya di pagi Aidiladha yang mulia. Orang lain sibuk qurban lembu, tapi saya korban rambut kesayangan saya ni tau sebab babah kata rambut saya tumbuh tak sekata, jadi babah cukur sekali lagi biar nampak hensem 🙂 Ummi peneman setia saya masa babah gondolkan rambut saya tu. Saya relax je sambil control macho bila dengar bunyi mesin tu jalan2 atas kepala saya. Tapi sebenarnya saya cuak juga tau, saya peluk ummi kuat2. Alhamdulillah saya tak nangis pun.. relax la kan.. hero babah mana boleh nangis2 nanti tak ada awek nak hehehe~

Tak sampai pun 10 minit babah dah siap botak chin kan kepala saya..

Taraaaaaaaaaaaaaa..

 

IMG_1194

 

Hensem tak saya? Agak2 kalau saya kenyit2 mata awek2 terpikat tak? hehehe~ Lepas botakkan kepala, ummi cepat2 mandikan saya takut kalau2 badan saya gatal2 kena rambut.

Yeay! saya dah siap mandi.. ummi ni asyik snap2 gambar saya je. Penatlah nak senyum. Ni mesti ummi nak masukkan dalam blog dia ni. Saya kena control macho la macam ni..

IMG_1195IMG_1197IMG_1198IMG_1199

Sekian saja cerita tentang perngorbanan saya di Aidiladha.

Salam Aidiladha untuk semua.. 🙂 walaupun lewat sehari sebab ummi pemalas nak update blog 😉

Share this nice post:

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *