• Anything About Me,  Makan²,  Work

    Makan Free Memang Sedap :)

    Hari ni last day Niza kat HSE & Marine Dept, alhamdulillah rezeki Niza masih lagi kat PTP. Esok dah start kat Admin Dept pulak. Niza suruh mak dia masak nasi jagung bawa pergi opis menjamu perut besar kitorang. Dia yang suruh tau bukan kami yang suruh 🙂 Nahhhh.. sila telan air liur..         Ini saya yang punya ngeh2..     Sikit jek.. tapiiiiiiiiiiiiiii bertambah sampai dua kali hehehe. Serious sedap ayam masak merah Mak Niza. Walaupun pedas sampai meleleh h****s tetap licin saya bedal.     Ni sebelum melantak, sempat lagi kan. Gila kamera!     Yang paling last makan..uissyyhhh2.. mesti banyak dia makan kan? kan? 🙂…

  • Uncategorized

    Tanpa Roti ;)

      Malam tadi ada orang request nak breakfast telur separuh masak, roti cicah baked beans, telur dan sausage before dia pergi main badminton. Maka pagi2 yang tak berapa pagi sangat, saya selaku master chef turun le ka dapur menyiapkan apa yang patut sebelum dia keluar rumah. Malam tadi dah suruh beli barang2nya siap2. Dalam tak sampai berapa minit semuanya dah siap. Hebat tak hebat la master chef ni kan hahaha. Sekali time nak makan tu saya tanya la dia, mana roti yang dibeli semalam. Rupa2nya dia terlupa beli roti hmmmmmmmmmm. Jadinya kami makan ni je la pagi ni ya. Mudah2an bertenaga main badminton nanti ngeh2. Jemput makan kawan2

  • Anything About Me,  Koleksi Tudung

    Melaram Pashmina Baru ;)

    Pitamsss la.. snap gambar sendiri 🙂 Sila jangan muntah ijoooo..hehehe.. Pashmina Balqis ni baru je sampai last 2 weeks. Saya beli kat Colourful Collection. Saya beli 2 helai corak sama kaler je lain. Sehelai lagi ni baru je pakai pagi ni kaler keturqoise2an dan yang kat bawah kepepel2an. (aeh ada ke bahasa tu ;))   snap sorang2.. orang belakang tu tak nampak perbuatan saya 😉   tak puas hati.. lari dalam toilet snap depan cermin.. ahh pitams sekali lagi 🙂   Kat toilet terjumpa makcik cleaner.. “Sempat lagi aeh Long pakai tudung belit2..” “Sempat je cik.. sebelum anak saya bangun saya belit2 dulu la.. kalau dia dah bangun pun saya…

  • My Hero Beso

    Macam Iqram Dinzly Ke? ;)

    Dapat email dari En. Nazir.. time dia kerja siang bolehlah beremail2 macam tak jumpa kat rumah..ngeee~ Tajuk email.. “di suatu petang ketika saya bekerja” Driver : Awak ni bukan adik beradik iqram yg pelakon tu ae? Saya : Hahaha.. dah ramai sangat yg cakap cm tu bang.. Driver : dari dulu nak tanya.. tapi segan..heheheh Saya : Ikram yg mcm saya..hahahhaha Driver : Hahahah.. betullah.. muka sama.. Saya : hahaha.. tima Kasih ***dialog antara En. Nazir dan driver prime mover kat PTP*** Terus saya reply.. “maaaaaaaaaaaaakkkk..serammmm..ahahaha” Adoyaiiii ramai benor yang cakap benda yang sama hehehe. Kembang pulak En. Nazir tu kang orang samakan denga muka artis hehehe. Sabtu lepas kan…

  • Family's Activity,  Live Blogging Thru Flicker,  My Breastfeeding Journey,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Ilham.. Whenever.. Wherever.. ;p

    Ilham.. Whenever.. Wherever.. ;p, a photo by herneesamshudin on Flickr. ..and forever like ngempeng 😉 Babah dengan Mommy Ngah syok mandi manda kat Melaka Wonderland, ummi pulak layan Ilham ngempeng. Penat sangat agaknya sayang ummi sorang ni. Ummi pun penat Ilham tapi seronok dapat spend time dengan Ilham, Babah dan Mommy Ngah. Full entry pasal family angkat kat Felda Menggong insya’Allah keluar nanti. Nak siap2 balik esok ummi dengan babah dah koje 😉

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: