• Anything About Me,  From The Bottom Of My Heart

    Salah Ke Kalau Saya jadi Gemuk??? ;)

    Situasi 1 Hari pertama menjejakkan kaki ke kedai setelah 2 bulan terperuk dalam rumah. Kakak XXL: Aehhh.. dah habis pantang 🙂 Saya: Dah selamat dah..   **Terus pergi cari barang2 yang nak dibeli.   Kakak XXL: Badan gemuk ek.. tak pe la tak lama lagi turun.. tapi perut nampak boncit Saya: Hehehe.. biasalah baru lepas bersalin.. Dia ulang2 lagi GEMUK..GEMUK dan GEMUK..   Dialog terus tamat sebab saya dah nak balik plusssssssssssss.. malas nak layan kakak kepoh ni 🙂 dalam hati berkata “kakak, nak pinjam cermin kat rumah saya tak? kita tengok siapa yang GEMUK” Masuk dalam kereta terus mengadu kat En. Nazir. Dia cuma senyum je.   Situasi 2…

  • My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Jengah Hero Kechik ;)

    Jengah Hero Kechik 😉, a photo by herneesamshudin on Flickr. ++gambar hari pertama balik kerja++ Apasal muka excited gitu sekali Ilham 😉 Dalam hati dia agaknya, ”Ummi ni..macam dah lima tahun tak jumpa Ilham la” Lunch hour tadi, lepas tapau makanan bergegas balik rumah nak menjengah hero kechik tu. Lagi pun En. Nazir off day, dia ada kat rumah belikan dia makanan sekali. Sampai kat rumah BS, Ilham tengah nenen sambil mata juling2 nak tidur. Alamak.. Ummi terlambat pulak angan2 nak direct feed dia tengahari. Tak apalah susu yang Ilham minum tu susu Ummi juga kan hehehe. Esok, lusa kita golek2 kat rumah ya sayang 🙂

  • Pregnancy Journey,  Pregnancy Photography

    HN @ Segmen Papa Mama Romantik Majalah Pa&Ma (Sept ’11)

      Hahahahaha.. tajuk macam ye2 la sangatkan. Actually saya hantar gambar2 kat Pa&Ma ni masa dah hujung2 nak bersalin. Gambarnya dah lama snap tak silapnya masa 25 weeks of pregnancy, tapi biasalah En. Nazir saya tu.. bila disuruh print gambarnya asyik kerja lupa je. Sudahnya dah nak meletup baru send kat Pa&Ma. Masa baru Pa&Ma keluar tu, saya dapat sms dari Salwa ucap tahniah sebab dapat saguhati segmen Papa Mama Romantik. Malu pulak rasa macam poyo je la hahaha. Saya masa tu tak beli lagi majalah Pa&Ma, terus call Ayu, suruh belikan hehehe. Saja2 je join buat2 kenangan masa mengandungkan Ilham Syahmi tak sangka dapat saguhati.     Haaaaaaa.. ingat tak…

  • My Breastfeeding Journey,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Make Penang Breastfeeding Friendly – 1 Minute Simultaneous Breastfeeding

    Date: Sunday, 9th October 2011 Time: 3:15pm – 5:00pm Venue: Straits Quay, Penang. Highlights: 1. “1 Minute Simultaneous Breastfeeding” (Pre-registration is required athttp://tiny.cc/1min-bf). We encourage all breastfeeding mothers in Penang to come along and show your support by breastfeeding your baby all together at 4pm at the event. Mothers from all over Malaysia, you are cordially invited to join us virtually, together with mothers in Penang and also mothers in the hospitals around Malaysia. You can be ANYWHERE! Just breastfeed your child/ren on 9th Oct at 4pm for 1 minute. 2. Free entrance. 3. Free refreshment. 3. Free face painting. 4. Exciting games and prizes to be won. For any…

  • Lirik Lagu,  Rambling,  Song of The Day,  Work

    Penyanyi Sebenar Lagu Beribu Sesalan..Hahaha

    Ku susuri malam ini Yang tidak berbintang sunyi sepi Juga rembulan dah menghilang Dalam kelam ku sendiri Ku mencari hembus bayu Yang selalu berbisik madah rindu Kini membisu dalam sayu Tidak ku temu suaramu Kekasihku di jalanan yang berliku Di saat ku perlukanmu Tertutup jua segalanya terhadapmu Di sini ku tersedu-sedu Setelah cinta pergi Ku mengusung duka ini diiringi Kisah janji dimungkiri lagi Kekasihku di jalanan yang berliku Di saat ku perlukanmu Tertutup jua segalanya terhadapmu Di sini ku tersedu-sedu   Bila boss tak ada.. kami ambil peluang ni untuk test vokal masing2.. sebenarnya kamilah penyanyi asal lagu Beribu Sesalan tu.. hahaha pitammmmmssss.. nangis Ning, Jac & Shila baca 😉.…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: