1 Minit Penyusuan Bayi Serentak

06/08/2011

Yeay! Hari ni Ummi dan Ilham sempat join ibu2 satu Malaysia dalam aktiviti ‘1 Minit Penyusuan Bayi Serentak’ anjuran MMPS. Last week tengok kat fb ada program ni sempena minggu penyusuan susu ibu sedunia. Terus minta En. Nazir emailkan nama saya dan Ilham untuk pra pendaftaran.

Hari ni tepat pukul 3pm – 3.01pm, 6 Ogos 2011 Ummi berjaya menyusukan Ilham selama 1 minit yang ditetapkan. Thanks Ilham bagi kerjasama sampai tertidur, thanks babah sebab tolong snapkan gambar walaupun waktu tidur dia yang bekerja malam terganggu 🙂 Dah siap2 menyusu terus sms dan details untuk dapatkan e-sijil. Harap2 diorang dapatlah sms dari saya tu kan.

Update ringkas BF journey Ilham:
Alhamdulillah BF journey Ilham berjalan lancar di hari ke 24, Allah kurniakan rezeki untuk Ilham. Semuanya berkat doa dan sokongan suami tersayang, family dan kawan2 seperjuangan. Baru saya tahu macamana cabaran menyusukan bayi yang sebenar. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita.

p/s Abaikan muka Ummi Ilham yang macam tak siap tu ya, semua gara2 hero kecil tu malam tadi meragam tidur nak berkepit. Sudahnya Ummi sempat tidur berapa jam je. Macam ni kurus la Ummi 😉

Share this nice post:

6 Comments

  • siti

    07/08/2011 at 12:50 pm

    mmglah…ibu2 yg menyusukan anak, akan kurus semulajadi sbb anak2 kaki ngempeng…he he he he…..

    1. Hernee Nazir

      14/09/2011 at 9:03 pm

      tau xpe hehehehe

  • mrs redzuan

    08/08/2011 at 10:11 pm

    semoga berjaya bf baby dgn jayanya..=)

    1. Hernee Nazir

      14/09/2011 at 9:03 pm

      amin2 insya’Allah..tq zahid

  • Mummy DaSy

    11/08/2011 at 11:32 am

    dah kurus dah tu.. sama lerr mlm tadi cuma 2 jam jek dpt tido ngan lena lps tu terus x tido 🙁

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?5b0a09fc0bb7c3b1da342db72b262c60

    1. Hernee Nazir

      14/09/2011 at 9:02 pm

      hadoiiii blm capai target tu long..hehe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: