My Breastfeeding Journey, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

1 Minit Penyusuan Bayi Serentak

Yeay! Hari ni Ummi dan Ilham sempat join ibu2 satu Malaysia dalam aktiviti ‘1 Minit Penyusuan Bayi Serentak’ anjuran MMPS. Last week tengok kat fb ada program ni sempena minggu penyusuan susu ibu sedunia. Terus minta En. Nazir emailkan nama saya dan Ilham untuk pra pendaftaran.

Hari ni tepat pukul 3pm – 3.01pm, 6 Ogos 2011 Ummi berjaya menyusukan Ilham selama 1 minit yang ditetapkan. Thanks Ilham bagi kerjasama sampai tertidur, thanks babah sebab tolong snapkan gambar walaupun waktu tidur dia yang bekerja malam terganggu 🙂 Dah siap2 menyusu terus sms dan details untuk dapatkan e-sijil. Harap2 diorang dapatlah sms dari saya tu kan.

Update ringkas BF journey Ilham:
Alhamdulillah BF journey Ilham berjalan lancar di hari ke 24, Allah kurniakan rezeki untuk Ilham. Semuanya berkat doa dan sokongan suami tersayang, family dan kawan2 seperjuangan. Baru saya tahu macamana cabaran menyusukan bayi yang sebenar. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita.

p/s Abaikan muka Ummi Ilham yang macam tak siap tu ya, semua gara2 hero kecil tu malam tadi meragam tidur nak berkepit. Sudahnya Ummi sempat tidur berapa jam je. Macam ni kurus la Ummi 😉

Share this nice post:
Tagged

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

6 thoughts on “1 Minit Penyusuan Bayi Serentak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *