• Anything About Me,  My Breastfeeding Journey,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    e-Cert for 1-min Virtual Simultaneous Breastfeeding for Ummi & Ilham :)

      Yeay! E-Cert for Ummi dan Ilham dah dapat dah. Thanks to Connie & MMPS. Orang lain dah lama download tapi saya ni baru je terhegeh2 nak online bersungguh2 sementara si hero kechik tu tidur. So far BF journey yang saya lalui di hari ke 47 sangat mengujakan dan kadang2 mencabar. Pernah sekali air mata saya menitis sambil BF kan Ilham. Ibu2 diluar sana mungkin pernah lalui masalah yang sama bila bayi kerap menyusu sehingga melecet. Saya tabahkan hati demi anak, dan saya cuba positifkan diri kerana saya tahu yang banyak lagi cabaran yang perlu saya tempuh sepanjang tempoh ni. Alhamdulillah, berkat sokongan suami, family dan kawan2 semuanya saya tempuh.…

  • My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Ilham.. 1 Month Oredi ;)

    Ilham.. 1 Month Oredi 😉, a photo by herneesamshudin on Flickr. Hari ni 12/8/11 alhamdulillah genap sebulan sudah Muhammad Ilham Syahmi. Sebenarnya saya kira esok dia sebulan rupa2nya hari ni hehehe. Thanks to Mummy Cdot & Mummy Dasy jadi kalkulator saya sekejap tadi. Apalah Ummi Ilham ni dah tak reti mengira agaknya hehehe. Setakat sebulan ni, memang macam2 ragam dan perubahan yang ada. Maklumlah Ilham baru nak sesuaikan diri dengan alam baru. Sabar je la kan walaupun Ummi dah tak sempat nak dapat mimpi2 indah. Rasa nak jumpa mimpi pun susah dah sekarang. Pejam celik pejam celik tinggal sebulan je cuti, haiyooooo rasa macam nak sambung berbulan2 lagi boleh tak?…

  • My Breastfeeding Journey,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    1 Minit Penyusuan Bayi Serentak

    1 Minit Penyusuan Bayi Serentak, a photo by herneesamshudin on Flickr. Yeay! Hari ni Ummi dan Ilham sempat join ibu2 satu Malaysia dalam aktiviti ‘1 Minit Penyusuan Bayi Serentak’ anjuran MMPS. Last week tengok kat fb ada program ni sempena minggu penyusuan susu ibu sedunia. Terus minta En. Nazir emailkan nama saya dan Ilham untuk pra pendaftaran. Hari ni tepat pukul 3pm – 3.01pm, 6 Ogos 2011 Ummi berjaya menyusukan Ilham selama 1 minit yang ditetapkan. Thanks Ilham bagi kerjasama sampai tertidur, thanks babah sebab tolong snapkan gambar walaupun waktu tidur dia yang bekerja malam terganggu 🙂 Dah siap2 menyusu terus sms dan details untuk dapatkan e-sijil. Harap2 diorang dapatlah…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: