Pregnancy Info, Pregnancy Journey

HN @ Johnson’s Infant Massage Workshop at The Puteri Pacific, JB

IMG_0375

 

Yeaaahhhhh.. keluar juga akhirnya entry ni 🙂

Program ni 26 June 2011, Ahad yang lepas berlangsung kat The Puteri Pacific, JB. Saya pergi dengan En. Nazir, tapi En. Nazir tak masuk jadi saya join la family DaSy.

 

IMG_0354

Kakak Daneen, Saya, Mummy DaSy dan baby Syahmina

 

IMG_0359

Ni dia Dr Ismail Haron, Paediatrician , Puteri Specialist Hospital, JB. Dialah yang jadi presenter untuk program ni.

 

Silalah baca nota2 kat bawah ni, walaupun ada yang saya tercicir. Nak menyalin memang tak sempat. Baru nak salin tajuk dah tukar slide, cara termudah kita snap je la ye 🙂

 

IMG_0355

 

IMG_0356

 

IMG_0357

 

IMG_0360

 

IMG_0361

 

IMG_0362

 

IMG_0364

 

IMG_0367

 

IMG_0368

 

IMG_0369

 

IMG_0370

 

IMG_0371

 

IMG_0372

 

IMG_0373

Clap..clap..clap.. dah THANK YOU dah 🙂

 

IMG_0374

 

Kakak Daneen ni sibuk nak henpon Mummy dia. Muncung dah sampai Singapore dah ni hehehe.

 

IMG_0378

 

Ok sekarang time untuk demo infant massage. Group ikut nama yang dah ditetapkan. Saya meja nombor 8, family DaSy nombor 1. Meja saya tu ada sorang baby je itu pun dia tidur tak dapat mendemo, yang lain semua baby dalam perut lagi 🙂

 

IMG_0376IMG_0393

 

Tayang gambar2 je dulu ya. Untuk urutan step by step next entry.

 

IMG_0379IMG_0380IMG_0382IMG_0383IMG_0384IMG_0385IMG_0386IMG_0390IMG_0392IMG_0394IMG_0395IMG_0397IMG_0398IMG_0399

Ni Aci yang ada baby tengah tidur tu. Dia test mengurut kat patung je sebab baby dia syok sangat tidur.

 

IMG_0400

 

Yang ni pulak, of course la kena demo kat patung baby masih kat dalam lagi. Insya’Allah nanti baby dah keluar saya akan cuba buat urutan yang diajar. Sekarang ni pun asyik melayan lagu Johnson baby tu. Rasa syok pulak dengar. Tak sabar nak urut baby 🙂

 

IMG_0401

 

Kakak Daneen nak tolong Mummy dia urutkan baby Syahmina la ni. Tu yang beriya nak try urut patung hehehe. Lepas habis demo makan2 dan bersurai.

Kesimpulannya oklah program ni. Berpatutanlah dengan harga yang RM20 tu. Ilmu tu yang penting 🙂 Harap2 saya dapat praktikkan kat baby nanti supaya dapat mengeratkan kasih sayang antara ibu dan bayi dan juga elakkan baby kembung. Yang penting.. mee hoon dia sedappppppppp sangat. Rasa macam nak lagi (makan je yang kau ingat Hernee ;))

Share this nice post:
Tagged , , ,

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →