My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Our Little Hero.. Muhammad Ilham Syahmi

Our Little Hero.. Muhammad Ilham Syahmi, a photo by herneesamshudin on Flickr. As salam. Nama saya Muhammad Ilham Syahmi bin Mohd Nazir. Alhamdulillah Ilham selamat dilahirkan pada 14/7/11 @ 0859hrs seberat 3.3kg dengan kaedah caesarean di Columbia Asia Hospital, Nusajaya, Johor. Selamat berkenalan semua kawan2 FB, kawan2 blogger Ummi dan sesiapa saja yang berkawan dengan Ummi dan Baba Ilham.. Jangan…

Read More

Uncategorized

Doakan Saya dan Baby Selamat Ya Kawan2

Doakan Saya dan Baby Selamat Ya Kawan2, a photo by herneesamshudin on Flickr. [dialah kekuatan saya :)] Maha Suci Allah.. Kita hanya merancang.. Allah yang menentukan. Result CTG pagi menunjukkan graf degupan jantung baby yang kurang stabil. Doktor menasihatkan saya untuk menjalani pembedahan caesarean. Memang sukar rasanya nak membuat keputusan. Saya minta doktor berikan peluang untuk saya menjalankan ujian CTG…

Read More

Uncategorized

Teringin Tart Nenas Gulung Yang Kak Intan Jual ;)

[credit pic: encik google]   Ye betul tak tipu. Dari hari tu dah bagitau Kak Intan (opismet), teringin betul nak makan tart nenas gulung yang dia jual raya tahun lepas. Tapi kawan dia tak start lagi jual kena tunggu raya la gamaknya. Hadoiii rasa teringin benor dah ni. Kalau dulu saya tak suka tart nenas orang lain selain tart nenas…

Read More

My Breastfeeding Journey, Pregnancy Info, Pregnancy Journey, Pregnancy Program, Program Susu Ibu

SGM kali ke-5: Coping with Breastfeeding During Ramadhan

Sedang prepare proposal nak ke SGM 5 ni kepada En. Nazir (wah proposal kata dia). Kalau belum bersalin lagi macam nak datang je join, adussshhh kena pulak time En. Nazir kerja malam. Sure dia tak dapat join sekali. Kalau dia luluskan pun mesti kena bawa sorang escort in case nak terbersalin. Kang kalau datang sorang, mau huru hara kawan2 kat…

Read More