• My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Our Little Hero.. Muhammad Ilham Syahmi

    Our Little Hero.. Muhammad Ilham Syahmi, a photo by herneesamshudin on Flickr. As salam. Nama saya Muhammad Ilham Syahmi bin Mohd Nazir. Alhamdulillah Ilham selamat dilahirkan pada 14/7/11 @ 0859hrs seberat 3.3kg dengan kaedah caesarean di Columbia Asia Hospital, Nusajaya, Johor. Selamat berkenalan semua kawan2 FB, kawan2 blogger Ummi dan sesiapa saja yang berkawan dengan Ummi dan Baba Ilham.. Jangan lupa jengah blog Ummi Ilham ya.. Tentunya banyak cerita2 mengenai Ilham lepas ni kan 🙂 Ok, nanti Ilham update cerita terbaru Ilham ya. Sekarang ni Ilham nak beramah mesra dengan Ummi, Baba, Tok Ayah, Mummy Ngah, Mama Cu dan keluarga lain serta kawan2 Umi dan Baba. Jumpa lagi ya.. Dadaaaaa…

  • Uncategorized

    Doakan Saya dan Baby Selamat Ya Kawan2

    Doakan Saya dan Baby Selamat Ya Kawan2, a photo by herneesamshudin on Flickr. [dialah kekuatan saya :)] Maha Suci Allah.. Kita hanya merancang.. Allah yang menentukan. Result CTG pagi menunjukkan graf degupan jantung baby yang kurang stabil. Doktor menasihatkan saya untuk menjalani pembedahan caesarean. Memang sukar rasanya nak membuat keputusan. Saya minta doktor berikan peluang untuk saya menjalankan ujian CTG sekali lagi. Contraction pun belum betul2 kuat dan pintu rahim masih belum terbuka. CTG kedua tak menunjukkan perubahan yang ketara.Bila mengenangkan risiko yang bakal saya hadapi terutamanya risiko saya yang pernah keguguran 4 kali dan diabetes sepanjang pregnant saya dan En. Nazir bersetuju untuk meneruskan caesarean. Sekarang saya dah pun…

  • Uncategorized

    Teringin Tart Nenas Gulung Yang Kak Intan Jual ;)

    [credit pic: encik google]   Ye betul tak tipu. Dari hari tu dah bagitau Kak Intan (opismet), teringin betul nak makan tart nenas gulung yang dia jual raya tahun lepas. Tapi kawan dia tak start lagi jual kena tunggu raya la gamaknya. Hadoiii rasa teringin benor dah ni. Kalau dulu saya tak suka tart nenas orang lain selain tart nenas arwah mak. Tapi tart nenas gulung yang ni rasa suka sangat2. Rasanya tahun lepas punya tart adalah untuk santapan tuan rumah jek 😉   Ni saya dah pesan awal2 kat Kak Intan nak order 2 balang untuk raya ni walaupun rasanya time raya tu masih dalam pantang atau dah habis…

  • My Breastfeeding Journey,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey,  Pregnancy Program,  Program Susu Ibu

    SGM kali ke-5: Coping with Breastfeeding During Ramadhan

    Sedang prepare proposal nak ke SGM 5 ni kepada En. Nazir (wah proposal kata dia). Kalau belum bersalin lagi macam nak datang je join, adussshhh kena pulak time En. Nazir kerja malam. Sure dia tak dapat join sekali. Kalau dia luluskan pun mesti kena bawa sorang escort in case nak terbersalin. Kang kalau datang sorang, mau huru hara kawan2 kat SGM nak jadi mak bidan terjun hehehe. Kawan2 yang berminat, silalah join menambah ilmu BF hari Sabtu ni. Andai kata saya tak dapat pergi silalah share dengan saya ilmu tu. Details program macam kat bawah ni, saya copy & paste dari fb Kelab Susuibu Johor 🙂   Tarikh :16 Julai…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: