• Pregnancy Journey

    60 Days To Go :)

      Pagi2 jengah blog, tetibe ternampak kat side bar “60 days to go” phewwwwwwwwwww. Rasa diawangan sekejap 😉 Macam2 perasaan ada, tapi saya kena balancekan semua rasa tu takut nanti emosi saya tu mendatangkan effect masa proses pelahiran. Harap2 60 hari2 terakhir ni  tak ada apa2 masalah2 serious. Rutin BSP masih lagi berjalan seperti biasa rasanya sampai bulan terakhir kot. 60 hari tolak tidur, tolak makan, tolak masa kat opis dah tinggal berapa hari je. Ya Allah, semoga segalanya dipermudahkan. Amin.     “Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Ya Allah, peliharalah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawar-mu,…

  • Colleagues

    Budak Tak Ada Kerja

    Cerita lama, baru terjumpa dalam draft tapi tak publish ngeh2. ‘Budak Tak Ada Kerja’ ni ada 2 orang seopis dengan saya (klu: 2 nama yang berebut dan main ngelat nak menang ‘si kuat bebel’ no 2 & 3). Tengok tu dia rembatnya sponge kat pantry, lepas tu di dekonya jadi sponge bob. Patutlah hilang sponge satu kan. Hampeh betul 🙂 Bila boss nampak dan soal saya, saya dengan baik hatinya mengcover kawan2 kata ‘diorang bawak sponge sendiri’ ciskek betul! Dah tu je bebelan petang. Selamat balik rumah! 😀   © Hernee Nazir – Nak ajak En. Nazir pergi pasar malam. Tekak teringin nak makan nasi kerabu 🙂

  • Info Sharing,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey

    Senarai Semak Kelengkapan Bayi

    [Sumber: Majalah Pa&Ma – Mei 2011] Antara barangan utama yang perlu dititikberatkan untuk kegunaan hari2 awal bayi selepas dilahirkan. Alhamdulillah rasanya saya dah cukupkan 90% dari senarai yang ada. Kalau yang saya Italic kan tu maknanya tambahan yang tak disenaraikan dalam Pa&Ma. Kalau ada revise item ke saya akan update lagi. Apa pun selagi boleh berjimat, kita jimat ya 🙂   Pakaian Bayi Sarung Kaki √ Sarung Tangan √ Baju Lengan Panjang √ Baju Lengan Pendek √ Seluar Pendek √ Seluar Panjang √ Rompers √ Topi/ topi bonet √ Stokin √ Mandian Tab mandian √ Pengalas tab mandian X Tuala muka √ Tuala mandi √ Mandian bayi √ Syampu bayi…

  • Info Susu Ibu,  My Breastfeeding Journey,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey

    Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya

    Kawan2.. just nak share, saya beli buku ni masa attend SGM – Nur Kasih – Susu Ibu Cecair Bernilai Emas kat UTM, Skudai. Masa tu Dunia Susu Ibu ada buat jualan, jadi saya tak melepaskan peluang nak membeli buku yang sangat berguna untuk panduan saya saya masih kekurangan ilmu penyusuan. So far dah berkali2 juga la saya mengulang baca buku ni tanpa jemu. Nak bagi betul2 faham tentang penyusuan ibu untuk ibu2 yang bekerjaya. Bila dah betul2 faham baru saya terangkan kat En. Nazir. Saya suruh dia baca juga, tapi tak check pulak dah sampai page berapa dia baca 😉 Ye la mana la tahu kan kot nanti saya kena…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: