• Job Vacancy

    Untuk Yang Memerlukan Pekerjaan ;)

    Bukan tak ada modal nak update blog, tapi saja je nak promote jawatan kosong kat PTP ni. Ikutkan ada entry tertunggak, farewell lunch for Kak Mira. Tapi agak kemalasan nak upload gambar. Tunggu mood rajin datanglah ye 🙂 Sesiapa yang berkelayakan bolehlah jengah website PTP and apply below positions. Saja share info kat sini rasanya tak tutup lagi iklan ni hehehe. Pandai2 je saya ni kan. Tak pe la.. “sharing is caring”   [Credit to: PTP Website] Manager Marine (BAKAL SE’DEPARTMENT’ DENGAN SAYA ;)) Requirements: Preferably male Age range from 30 to 55 years Posses minimum qualification Class 4 (Master Near Coastal) or Deck Officer (Class 3 COC) or equivalent…

  • Anything About Me,  Pregnancy Journey

    Ngantukkkkkk.. zzzzzzzzz

    Mata ngantuk.. Dari pagi bawak ke petang.. Ngantuk.. ngantuk.. ngantuk.. Tak tahulah terlebih tidur ke terkurang tidur.. 😉 Semalam tidur awal lagi, sebab badan penat sangat rasanya. Masalah utama kalau tidur awal, nanti tengah2 malam selain nak bangun sebab nak terkucil confirm saya akan terjaga. Bila dah terjaga, susah pulak nak tidur semula. malam tadi terjaga pukul 2am, lepas tu tergolek sana, tergolek sini last2 pukul 4am baru pejam semula. Harap2 malam ni dapat tidur nyenyak. Sementara menunggu 5.30pm ni, menguap dah berjota2 kali. Mata macam melekat..lekat..kat.. dah ni. Ada gam UHU agaknya hahaha. Cepatlah jam. Jangan seksa saya macam ni 🙂

  • Uncategorized

    Oh Siput Sedut..

    Oh Siput Sedut.., a photo by herneesamshudin on Flickr. Entry ni sepatutnya keluar malam semalam. Tapi taip sekerat jalan sebab kepenatan yang amat lagi pun hidung dan tekak ni kurang sihat. Alhamdulillah.. makan tengahari semalam ditaja oleh Ita, yang bawa bekal siput sedut masak lemak, siakap sambal dan mee goreng. Oohhh sangat sedap masakan Angah, kakak kepada Ita ni. Dah boleh kahwin dah ni hehehe. Hancussss lebusss la diet diabetes hahaha. Rasanya orang yang bawak ni makan sikit je, saya yang makan terlebih2 sampai semput rasa huwaa. Jangan ikut perangai saya. Sekarang nafsu makan macam melonjak2. Takut juga rasanya, kang tak pasal2 berat mencanak2 naik. Berat saya sekarang.. jeng..jeng..jeng.. 58kg…

  • Frenz,  Live Blogging Thru Flicker

    Congrats To Mas :)

    Congrats To Mas 🙂, a photo by herneesamshudin on Flickr. Congrats tu Mas for her new born baby girl.. Hishma Qaisara binti Mohd Noor Hishmauddin. Born on 22 March 2011. Inilah baby comel yang dibawa ke hulu ke hilir selama 9 bulan. Sorang demi sorang kawan saya yang dah bersalin. Tengah menanti baby girl Mummy Dasy yang malu2 kucing nak keluar. Harap2 semuanya dipermudahkan. Amin. Welcome to the world Hishma Qaisara 🙂

  • Pregnancy Journey

    Comel Tak??? :)

    Gambar yang menghiasi wallpaper desktop kat office. Suka betul membelek muka budak kecik ni. Rasa kalau depan mata confirm dah kena cubit2 pipi dia tu. Anak sapelah agaknya ni ek? Macam anak orang Korea jek. Bila tenung gambar atas belah kanan sekali tu, lagilah saya rasa macam nak tarik2 je pipi dia. Budak comel awak buat auntie geram tau! 😉 P/s: budak comel ni girl ek? alamak! hehehe

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: