• Colleagues,  Work

    My Name Is Hernee..

    ..not CARRY ME.. Selalu kalau kat telefon memang biasa je melayan orang yang salah sebut nama saya ni. Hernee jadi Hermee (kebetulan memang ada HR Manager nama Hermee).. kadang2 jadi Helmi.. Heni..Hairani.. Oklah juga kan masih dekat2 lagi bunyinya. Saya terpaksa ulang2 nama dan tekankan huruf ‘R’ sampai bergulung lidah sebut nama sendiri. . Tapi kali ni yang bercakap depan mata. Oh tidak! sangat mencabar hokey~~ Sebelum dia tanya nama tu, kitorang memang tengah discuss pasal invoice la apa ke dodol semua tu. Lepas tu dia tanya saya.. Pakcik yang membahasakan dirinya ‘Abang’: Siapa nama awak ek? Saya: Hernee Pakcik yang membahasakan dirinya ‘Abang’: Apa? CARRY ME??? ..terdiam.. Saya: Aeh…

  • Blogger,  Colleagues

    Hamnira’s Delights.. Meh Sini Cuba.. Gerenti Tergamam ;p

    Entri ni di copy & paste bulat2 sebijik sebijon dari email Kak Mira Home-made, simple concept yet.. cuba la try test dulu tengok.. 🙂 Nak sample, calling-calling ye? *** Most on Demand! Choc Moist Cake : RM10-12 per pack (500gm) – tengok topping *** Boleh Order Birthday Cake :  from RM35 (tengok topping) – 1 kg++ Choc Moist *** Boleh Order Simple.. ulang balik, SIMPLE Cupcake : dari RM2.00 per piece (harga boleh runding) Ulang balik, simple tau.. hehehe (gambar-gambar ni hasil keras tangan saya, setiap satu tu ada cerita kat blog) *** Mesti Cuba! *** yg ni macam dolu-dolu nenek buat gitu.. hehehe Kek Pisang : RM7 per pack…

  • Pregnancy Journey,  Pregnancy Program

    Say NO To Diabetes ;p

    Kenapa tiba2 saya cerita pasal diabetes ni?? Oh.. panjang ceritanya 🙂 Dalam minggu ke 10 kalau tak silap saya, saya baru nak buat kad merah di klinik kerajaan. Macam yang lepas, nurse akan tanya history penyakit emak dan ayah kita. Saya pun tak bolehlah nak mengelak yang ayah memang menghidap sakit jantung dan darah tinggi dan arwah emak pulak ada menghidap kencing manis. Bila dah ada keturunan yang berpenyakit kencing manis, maka secara automatiklah saya diarahkan untuk mengambil ujian darah untuk tengok kandungan gula dalam darah tu. Apa ke nama entah MGT.. BSP haaa gitulah bunyinya. Mula pukul 10 malam kena puasa sampai esoknya lepas ambil darah kena minum air…

  • Pregnancy Program

    Support Group Meeting 1: Johor Bahru (NUR KASIH 1 – Susu Ibu: Cecair Bernilai Emas)

    Copy & paste from FB. Insya’Allah kalau tiada aral melintang saya dan Mummy DaSy akan join program ni esok. Doakan usaha kami nak menyusukan zuriat kami diberkati olehNya. Sempat lagi rasanya kalau ada lagi yang berminat nak join. Jom ramai2. Jumpa di sana 😉 Pusat Islam UTM, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC) dan DuniaSusuIbu.com akan menganjurkan program: NUR KASIH 1 Susu Ibu: Cecair Bernilai Emas Tarikh: 19/2/2011 (Sabtu) Masa: 9 pagi – 12.30 tengah hari Tempat: Taska Ehsan, Pusat Islam UTM Yuran Pendaftaran : RM5/seorang Menu: Pot luck Penyertaan: Mahasiswi, staf UTM, wanita hamil / menyusu / merancang untuk berkahwin / sudah berkahwin dan ingin menambah ilmu penyusuan, pengasuh taska/…

  • Pregnancy,  Pregnancy Journey,  Pregnancy Program

    FREE Antenatal Class @ Columbia Asia Hospital, Nusajaya

    Good News To All Mommy To Be.. 🙂 FREE Admission for ANTENATAL CLASS at Columbia Asia Hospital, Nusajaya 27 February 2011 (10am – 12.30pm) Limited seats!!! 4 –FREE LESSONS COURSE: The Beautiful Journey Towards Pregnancy Pain Relief During Labor Demo: Baby Massage. Demo: Nursing Care for the Newborn . Interested?? To register, please contact Cik Aleya Razak (aleya.shahira@columbiaasia.com) 07-2339999 Email below form for confirmation. FREE ANTENATAL CLASS FEB 2011 ©Hernee Nazir – Jom kawan2.. insya’Allah saya join program ni. Almaklumlah pengalaman tak ada lagi. Saja nak menambah ilmu, di samping tu boleh juga tambah2 kenalan. Kalau rasa nak join, try call Cik Aleya secepat mungkin. Jumpa di sana! 🙂

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: