Colleagues, Work

My Name Is Hernee..

..not CARRY ME.. Selalu kalau kat telefon memang biasa je melayan orang yang salah sebut nama saya ni. Hernee jadi Hermee (kebetulan memang ada HR Manager nama Hermee).. kadang2 jadi Helmi.. Heni..Hairani.. Oklah juga kan masih dekat2 lagi bunyinya. Saya terpaksa ulang2 nama dan tekankan huruf ‘R’ sampai bergulung lidah sebut nama sendiri. . Tapi kali ni yang bercakap depan…

Read More

Pregnancy Journey, Pregnancy Program

Say NO To Diabetes ;p

Kenapa tiba2 saya cerita pasal diabetes ni?? Oh.. panjang ceritanya πŸ™‚ Dalam minggu ke 10 kalau tak silap saya, saya baru nak buat kad merah di klinik kerajaan. Macam yang lepas, nurse akan tanya history penyakit emak dan ayah kita. Saya pun tak bolehlah nak mengelak yang ayah memang menghidap sakit jantung dan darah tinggi dan arwah emak pulak ada…

Read More

Pregnancy Program

Support Group Meeting 1: Johor Bahru (NUR KASIH 1 – Susu Ibu: Cecair Bernilai Emas)

Copy & paste from FB. Insya’Allah kalau tiada aral melintang saya dan Mummy DaSy akan join program ni esok. Doakan usaha kami nak menyusukan zuriat kami diberkati olehNya. Sempat lagi rasanya kalau ada lagi yang berminat nak join. Jom ramai2. Jumpa di sana πŸ˜‰ Pusat Islam UTM, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC) dan DuniaSusuIbu.com akan menganjurkan program: NUR KASIH 1…

Read More

Pregnancy, Pregnancy Journey, Pregnancy Program

FREE Antenatal Class @ Columbia Asia Hospital, Nusajaya

Good News To All Mommy To Be.. πŸ™‚ FREE Admission for ANTENATAL CLASS at Columbia Asia Hospital, Nusajaya 27 February 2011 (10am – 12.30pm) Limited seats!!! 4 –FREE LESSONS COURSE: The Beautiful Journey Towards Pregnancy Pain Relief During Labor Demo: Baby Massage. Demo: Nursing Care for the Newborn . Interested?? To register, please contact Cik Aleya Razak (aleya.shahira@columbiaasia.com) 07-2339999 Email…

Read More