Anything About Me, Makanยฒ, Work

Dulu Masa Peknen Suka Mintak Meatball 10.. Sekarang Suka Meatball Beso Gedabak Pulak ;p

Amekaaaawww tajuk panjang berjela..hahahaha Sebenarnya nak tayang gambar meatball beso gedabak tu je. Ini menu breakfast saya hari ni. Saya adalah peminat tegar meatball. Makan soto pun nak suruh tambah meatball. Entah la kenapa suka sangat dapat kunyah2 meatball tu sedap betul rasanya. Nahhhh.. tengok.. Ini bubur nasi nya.. Dan ini lauk pauknya.. seeeeeee meatball beso gedabak tu.. Haaaa.. kalau…

Read More

My Breastfeeding Journey

Buku “100 Persoalan Mengenai Penyusuan Susu Ibu”

  Alhamdulillah dah selamat sampai ke tangan saya buku yang banyak ilmu bermanfaat ni.. “100 Persoalan Mengenai Penyusuan Susu Ibu”.ย Buku ni saya beli daripada Erin Adzmi (kawan FB), Lactation Peer Counselor at Malaysia Breastfeeding Peer Counselor berharga RM20 senaskhah. Buku ni ditulis oleh Zaharah Sulaiman dan Tengku Alina Tengku Ismail, terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka. So far belum berada di…

Read More

Live Blogging, My Breastfeeding Journey

Corong Ajaib Tertinggal :-P

Ooooemmmmjiiii!!!! Terkejut beruk kejap tadi bila nak mengepam sesi pertama kat office tengok ‘corong ajaib’ saya tak ada. Adushhhh.. Sah lagi sahih, konfem tertinggal kat rumah sebab masa kemas2 beg sekolah saya ni saya keluarkan corong2 tu dan lupa masukkan semula. Dalam hati dah nekad nak marmet walaupun tak terer. Saya sms En. Nazir, bagitau corong tertinggal dan dia offer…

Read More