• Frenz Birthday

    Selamat Ulangtahun ke 53 Malaysia.. Selamat Ulangtahun ke 29 Uderk.. Selamat Ulangtahun ke 23 Ita..

     Selamat Ulangtahun Kemerdekaan yang ke 53 untuk Malaysia Semoga negara kita akan terus aman merdeka.. Selamat Ulangtahun yang ke 29 untuk sahabat saya Nurul Huda.. Anak Merdeka (31 Ogos 2010)  Semoga sentiasa dibawah lindunganNya Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki Semoga bertemu dengan jodoh yang sesuai  Selamat Ulangtahun yang ke 23 untuk budak yang saya anggap macam adik saya sendiri.. Zuritah  Anak Satu Hari Sebelum Merdeka (30 Ogos 2010) (ayat repeat ;p)  Semoga sentiasa dibawah lindunganNya Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki Semoga bertemu dengan ‘wildan firdaus’ yang diimpikan ©Hernee Nazir – Uderk and Ita.. sorry ya ambil gambar korang kat fb.. hehehe~

  • Anything About Me,  Dari Dapur Hernee Nazir,  Masak-Masak,  Ramadhan Al-Mubarak,  Recipes,  Santapan Ramadhan

    Ramadhan Ke 18 – Berbuka Ala Kadar

    Oleh kerana kurang nafsu nak makan, berbuka pulak sorang diri dan yang paling penting malas nak keluar rumah untuk ke kedai, saya hanya memasak setengah periuk bubur dan ikan bilis tumbuk letak lada merah dan bawang. Kalau nak masak beria sangat pun sure makannya sikit, En. Nazir balik sah2 dah kenyang.  Agak syahdu juga la rasanya semalam. Terus terngiang2 lagu raya Siti Nurhaliza.. “..sayuuuuu.. hati ini makin sayuuuu” Ahhh poyo je, sila abaikan kepoyoan saya tu. Masa nak berbuka ni terfikir pulak. Ye la, kita tiap2 hari berbuka sedap2 cuba bayangkan orang2 kat Palestin tu entah2 puasa tak buka2. Jadi saya dengan redhanya makan je la apa yang ada. Dalam…

  • Family's Birthday

    Happy 23rd Birthday To My Sister Anna

     Happy 23rd Birthday To Anna 29 August 2010 Semoga sentiasa dibawah lindungan Illahi Semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan Semoga sentiasa tabah menghadapi dugaan dari Yang Maha Esa.. Ingat! Allah takkan uji kita kalau Dia tahu kita tak mampu nak menghadapi ujian dariNya.. Kak Long and Abang Nazir will always support you.. La Tahzan! Pesanan terakhir: agak2nya.. sawang2 kat blog tu nak dibersihkan ya hehe..  ©Hernee Nazir – Happy birthday juga untuk my boss Capt. Chong Lai Poo.. tapi dia tak baca pun blog saya ni hehehe.. sms dia je la hek 🙂

  • Family,  Foods Review,  Frenz,  Ramadhan Al-Mubarak,  Santapan Ramadhan

    Ramadhan Ke 17 – Iftar @ Restoran Ubi Kayu, Taman Universiti

    Program berbuka puasa beramai2 yang dirancang dalam masa seminggu. Sebenarnya program asal nak buat farewell untuk seorang staff dalam department kami. Tapi staff yang nak diraikan tu ada hal2 yang tak dapat dielakkan jadi kami tetap meneruskan hajat nak berbuka di Restoran ubi Kayu ni. Minggu lepas dah suruh AJK Makanan yang dilantik secara rasmi, iaitu En. Nazam untuk survey. Dia punya feedback kata memang sedap especially ubi rebus cicah sambal tumis ikan bilis tu hehehe. Semalam balik kerja pukul 5pm, siap2 terus pergi JJ Bukit Indah dulu nak ambil Ayu. Oh, semalam tiba2 saya jadi GPS untuk diorang yang join ni hehehe. Semua pun terpaksa berkumpul kat JJ Bukit…

  • Anything About Me,  Life,  My Hero Beso

    Saya Diserang Ulser,,Huhuhu

    Dua tiga hari ni nak makan pun kurang nikmat. Rasa macam nak menangis pun ada. Akibat lurang minum air saya diserang 3 ulser pada lidah. Sangat sakit wooo. Semalam pagi konon2 nak mengadu manjalah dengan En. Nazir sekali hambik sebiji kena laser cesssss.. ;p “Aduhai sakitnya ulser ni..” (dengan nada yang minta simpati) “O ye ke..banyak ke kena? kena kat mana?” “Ni ha kat tepi lidah ni ha..aduhai..” “Dia saja tu nak suruh kurangkan bercakap” Ok, reason ni saya boleh terima sebab peluang untuk kurang bercakap dalam bulan Ramadhan (poyo pula rasanya tiba2 Hernee jadi pendiam). Tapi reason yang kedua ni saya sayup2 dengar masa dia dekat hall. “Agaknya dia…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: