Frenz Birthday

Selamat Ulangtahun ke 53 Malaysia.. Selamat Ulangtahun ke 29 Uderk.. Selamat Ulangtahun ke 23 Ita..

 Selamat Ulangtahun Kemerdekaan yang ke 53 untuk Malaysia Semoga negara kita akan terus aman merdeka.. Selamat Ulangtahun yang ke 29 untuk sahabat saya Nurul Huda.. Anak Merdeka (31 Ogos 2010)  Semoga sentiasa dibawah lindunganNya Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki Semoga bertemu dengan jodoh yang sesuai  Selamat Ulangtahun yang ke 23 untuk budak yang saya anggap macam adik saya sendiri..…

Read More

Anything About Me, Dari Dapur Hernee Nazir, Masak-Masak, Ramadhan Al-Mubarak, Recipes, Santapan Ramadhan

Ramadhan Ke 18 – Berbuka Ala Kadar

Oleh kerana kurang nafsu nak makan, berbuka pulak sorang diri dan yang paling penting malas nak keluar rumah untuk ke kedai, saya hanya memasak setengah periuk bubur dan ikan bilis tumbuk letak lada merah dan bawang. Kalau nak masak beria sangat pun sure makannya sikit, En. Nazir balik sah2 dah kenyang.  Agak syahdu juga la rasanya semalam. Terus terngiang2 lagu…

Read More

Family's Birthday

Happy 23rd Birthday To My Sister Anna

 Happy 23rd Birthday To Anna 29 August 2010 Semoga sentiasa dibawah lindungan Illahi Semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan Semoga sentiasa tabah menghadapi dugaan dari Yang Maha Esa.. Ingat! Allah takkan uji kita kalau Dia tahu kita tak mampu nak menghadapi ujian dariNya.. Kak Long and Abang Nazir will always support you.. La Tahzan! Pesanan terakhir: agak2nya..…

Read More

Family, Foods Review, Frenz, Ramadhan Al-Mubarak, Santapan Ramadhan

Ramadhan Ke 17 – Iftar @ Restoran Ubi Kayu, Taman Universiti

Program berbuka puasa beramai2 yang dirancang dalam masa seminggu. Sebenarnya program asal nak buat farewell untuk seorang staff dalam department kami. Tapi staff yang nak diraikan tu ada hal2 yang tak dapat dielakkan jadi kami tetap meneruskan hajat nak berbuka di Restoran ubi Kayu ni. Minggu lepas dah suruh AJK Makanan yang dilantik secara rasmi, iaitu En. Nazam untuk survey.…

Read More

Anything About Me, Life, My Hero Beso

Saya Diserang Ulser,,Huhuhu

Dua tiga hari ni nak makan pun kurang nikmat. Rasa macam nak menangis pun ada. Akibat lurang minum air saya diserang 3 ulser pada lidah. Sangat sakit wooo. Semalam pagi konon2 nak mengadu manjalah dengan En. Nazir sekali hambik sebiji kena laser cesssss.. ;p “Aduhai sakitnya ulser ni..” (dengan nada yang minta simpati) “O ye ke..banyak ke kena? kena kat…

Read More