• Anything About Me,  Balik Kampung,  Fotografi,  Senggarang,  Weekend

    YB Menjengah Bunga2 Peliharaan Puan Tipah ;p

    ppSaja tak ada kerja nak buat, merayap tepi2 rumah Puan Tipah, ibu mertua saya tengok pokok bunga. Tengok2 daun2 ulam yang boleh jadi mangsa dibawa balik esok :p Masa saya snap gambar ni, tuan rumah tak ada, pergi majlis Yaasin. En. Nazir sibuk mencuci kereta, saya pulak tengok2 pokok bunga sambil2 online. Maaf la ya, gambar tu semua adalah diambil oleh saya yang kurang mahir. Mungkin saya tidak dilahirkan macam orang lain yang ada “Art of Seeing” hehehe.  Layanlah bunga2 di taman Puan Tipah yang disnap oleh si tangan kejang ;p Ibu mertuaku sudah pulang.. Sambil2 buat entri ni sambil2 berbual dengan Mak, tup2 dia tegur.. “Bunga2 kat mana tu…

  • Anything About Me,  My Hero Beso

    Kehendak Tekak Yang Harus Dituruti ;p

    Kehendak pertama.. .. nak merasa Mc Donald ‘s GCB. Alhamdulillah masih sempat merasa semalam hehehe. Sangat kebuluran masa membaham GCB ngeee~ Memang tak toleh kiri kanan. Mesti orang kata pelahap betul minah ni. The NEW McDonald’s GCB: GREAT-TASTING chicken burger, with GRILLED juicy whole chicken thigh & GLORIOUS char-grilled sauce! Sedap la GCB ni, rasa macam tak cukup 1 pulak hehehe. Encik Nazir makan ayam, tapi sempat juga menjamah GCB saya ni. Lepas dapat memenuhi kehendak pertama kat Mc D Nusa Bestari, kami terus ke Taman Harmoni 2, melunaskan kehendak kedua.. .. cheese tart dah lama menunggu kami rupanya. Sampai rumah Kak Siti lebih kurang pukul 9 lebih tak silapnya.Masuk2…

  • Uncategorized

    Bila Encik Nazir Kerja Siang..

    .. ni la aktiviti saya lepas office hour. Nak duduk sorang2 kat office memang rasa SEGAN gila la kan. Jadi saya siap sedia dengan lappy dan jajan2 duduk merempat kat lobby. Ditemani aiskrim Cravio magnolia dan asam. Tetiba teringin nak makan asam (jangan fikir yang bukan2.. ini nafsu makan semata2 ;p) Dari pukul 6 pm sampai pukul 8 pm menunggu sempat la layan FB mahupun blog sambil2 bermain Bejeweled. Encik2 Polis kat sini bakal jemu tengok rutin saya seminggu ni sebab minggu ni En. Nazir kerja siang, memang pergi kerja naik satu kereta je. Jadi dengan suka relanya saya menunggu. Ni yang buat saya nak rakam suara sendiri nak menjawab…

  • Autoshow,  Fotografi

    Jalan2 Cuci Mata Kat Bukit Timbalan Sempena Penutup JB Arts Festival 2010

    Saya peneman En. Nazir je. Dia dan En. Kamarul yang betul2 berhajat nak ke sini. Masa GEGO JOHO hari tu pun diorang pergi juga tapi saya tak ikut sebab kerja kan. Kali ni baru la sempat ikut. Diorang melayan kamera diorang saya melayan FB kat hand phone Chokia tu. Malam tu dah tak ada apa aktiviti sangat pun cuma Auto Show je. Itu pun dah nak umumkan keputusan pemenang. Kami sampai lambat jalan sangat jam kat area jalan Skudai menuju ke Danga Bay tu. Kereta2 yang masuk pertandingan tu.. Vespa2 pakcik2 dan anakcik2.. ;p Dalam kejakunan saya tengok sesuatu tu, rupanya En. Nazir sempat mensnap gambar saya, huh. Apa yang…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: