Info Sharing

Gerhana Bulan Separa Datang Lagi.. 26 Jun 2010

Esok kita akan berpeluang menyaksikan Gerhana Bula Separa dari jam 7:22 pm hingga 10:20 pm. Gerhana bulan akan berlaku ketika fasa bulan penuh dan pada masa yang sama bulan melintasi bayang bumi. Gerhana pada 26 Jun ini akan bermula dengan fasa penumbra ( P1 ) pada jam 04:57 p.m. waktu Malaysia. Walau bagaimanapun semasa fasa penumbra ini, kesan kenampakan gerhana…

Read More

Anything About Me, Masak-Masak, Weekend

Kalau Dah Terlebih Pandai.. ;p

Semangat memasak dengan bersungguh2 sampai membuatkan botol minyak menjadi ramping ;p Maafkan saya botol minyak, saya tak sengaja hehehe. Lepas goreng ayam terus tuang minyak panas ni dalam botol. Pandai betul kan hehehe. Ke.. botol minyak ni saja nak menyindir saya??? Dia nak suruh saya jadi ramping macam dia juga huhuhu. Terasa i tau ;p Pandangan dekat.. Pandangan jauh.. Oh…

Read More

Advertising, Blog

Iklan Di herneenazir[dot]com

Hai semua.. Tuan blog nak umumkan yang blog tak berapa HOT ni akan mula memulakan perkhidmatan mengiklankan bisnes/ blog/website anda2 semua. Sila rujuk ruangan atas sebelah kanan blog. Untuk sesiapa yang sudi dan berminat bolehlah emailkan banner anda kepada saya.. hernee.nazir@gmail.com  Caj yang dikenakan hanya serendah >>> RM5 sebulan sahaja + review mengenai bisnes/ blog/ website anda Untuk sesi pengenalan,…

Read More

Foods Review, Makan²

Lunch @ Warung Asam Pedas Ikan Sembilang, Kg. Pasir

Jumaat lepas punya cerita, lunch kat Warung Asam Pedas Ikan Sembilang, Kg. Pasir Tampoi. Rehat 2 jam tapi terpaksa sampai office semula setengahh jam lebih awal, sebelum pukul 2pm sebab Ita ada meeting. Dari jauh dah nampak kereta bersusun.. Emmm.. dah sampai pun.. Menu utama pilihan kami.. Siput Sedut Masak Lemak.. Ikan Keli Goreng Sambal.. Bendi Celur Cicah Sambal Belacan…

Read More