• Anything About Me,  My Hero Beso,  Rambling,  Weekend

    Oi Dik.. Kot Ya Pun Nak Jadi Model Agak2 Le Sakit Mata Akak Tengok ;p

    Masa ni saya baru terjaga dari tidur yang lena, sedangkan En. Nazir kat sebelah tengah bersengkang mata drive dalam hujan lebat. Saya tak sedar satu apa pun hujan ke guruh berdentum ke sepanjang jalan tidur mengalahkan kerja shift malam. Lepas tu mengalahkan perjalanan JB ke Kelantan jauhnya ;p En. Nazir berhenti kat Pasaraya Maslee kat kawasan Taman Cendana tu, nak belikan anak2 buah jajan. Saya dalam keadaan mamai malaslah nak keluar. Cuma sempat pesan belikan air 100 plus je sebab rasa macam nak demam lagi. Tengah duk menunggu tu, mata macam nak terpejam semula. Tiba2 terdengar bunyi motor parking betul2 sebelah kereta. Ah, lantaklah dalam hati berkata, lagi pun pintu…

  • Anak Buah,  Anything About Me,  My Hero Beso,  Weekend

    Jumpa Budak Mata Bulat :)

    Hari Jumaat lepas, tetiba En. Nazir kerinduan pulak dengan anak2 buah dia. Terus ajak ke rumah Kak Long kat Pasir Gudang. Bila bapak buahnya dah merindu, mak buah ikut je la. Memang dah lama pun tak jumpa budak mata bulat ni. Geram tengok Aiman si mata bulat ni. Mengantuk ke, demam ke, mata dia tetap bulat macam ni. Sekali dia tenung mak oi meleret. Takut makcik tengok tau Aiman hehehe. Ada satu aktiviti yang saya nak kongsikan kat sini masa pergi rumah Kak Long. Tapi check2 gambar kat dalam memory card hand phone dah tak ada. Tak tahu mana perginya. Bengang betul, tengah semangat ni nak cerita pasal Mr. Tauge…

  • Frenz,  Memories

    Kalau Dia Masih Ada..

    .. genaplah umurnya 29 tahun hari ni 31 Mei 2010.. Al-Fatihah untuk Allahyarham Fazeal Mothar yang kembali ke rahmatullah pada 29 Mac 2010 beberapa hari selepas pemergian bonda tersayang. Dia kawan baik saya, sangat baik. Dari sekolah sampailah ke akhir hayatnya. Dia pun sangat baik dengan arwah Mak saya. Setiap kali hari raya mesti dia akan datang ke rumah Mak. Dia suka kerepek popia Mak. Setiap kali balik raya dia akan tapaw bawa balik.  Sedih sangat bila dapat tahu dia dah tak ada lagi. Allah dah aturkan semuanya, masa hari Mak saya meninggal dia sorang kawan yang saya tak sms dan bagitau Mak dah tak ada padahal saya rasa dia…

  • From The Bottom Of My Heart,  Kadang2 Allah Uji Kita Dengan Kekayaan,  Rambling

    Kadang2 Allah Uji Kita Dengan Kekayaan..

     Entri ni pendapat saya, tak ada kena mengena dengan hamba2 Allah yang lain..  [gambar ikhsan google] Allah menguji hambaNya dengan macam2 bentuk dugaan. Ada dalam bentuk kebahagiaan, ada juga dalam bentuk kesedihan. Allah juga uji hambaNya dengan kekayaan. Maksud saya ialah kekayaan wang ringgit. Bukan untuk dibangga2kan, bukan juga untuk dijadikan bekalan di sana nanti. Esok2 bila Allah dah jemput kita pulang, semua kekayaan kita tinggalkan. Kekayaan pun takkan mendoakan kita nanti. Jadi bersederhana itu lebih manis. Allah bagi kekayaan sebab Dia nak uji kita sama ada kita ni lupa diri atau pun tak. Dia nak tengok sampai mana kita mampu bertahan dengan kekayaan kita. Dia nak uji kita, sama…

  • Mak

    Hari Kanser Kebangsaan : 30 Mei 2010

     [pic credit to: National Cancer Society Malaysia] Hari Kanser Kebangsan 30 Mei 2010   Hari di mana mengingati kepayahan pesakit2 kanser melawan penyakit yang mereka hidapi sehingga terpaksa berjaga di malam hari. Setiap saat ada saja pesakit terbaru. Na’uzubillah minta dijauhkan dari kita semua. Bila ingat semula kepayahan arwah Mak melawan kanser servik yang dia hidapi rasa saya sangat kagum dan bangga. Mak mampu juga melawan walau kadang2 dia tewas. Mata inilah yang menjadi saksi. Mak memang kuat semangat, cuma dah ketentuan takdir dan dah tertulis dia pergi menghadap Yang Maha Esa dalam jangka masa setahun dari penyakit dia dikesan. Semoga Allah menjauhkan saya dan adik2 dari penyakit yang sama.…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: