Mak, Memories

Perginya.. Tak Akan Kembali Lagi..

Dan apabila tertutup mata ibumu, hilanglah satu lagi keberkatan dari Allah S.W.T.. Doa seorang ibu.. Saat ini saya kehilangan seorang ibu yang amat saya sanjung tinggi pengorbanannya.  Tiada lagi doa untuk saya dari seorang yang bergelar ibu. Tak mungkin akan saya lupakan tarikh keramat ini, 23 Mac 2010. Semoga Allah mengampunkan dosa2nya dan mencucuri rahmat ke atas roh Mak .…

Read More

Uncategorized

Rintihan Seorang Hamba

Kadang2 aku bisa jadi kuat.. Kadang2 aku bisa jadi lemah.. Kadang2 akulah si kuat itu.. Kadang2 aku jugalah si lemah itu.. Aku cuba mencari di mana kekuatan.. Tapi bila terpandang wajahnya.. Aku jadi lemah.. Lemah selemah-lemahnya.. Tuhan.. jadikanlah aku kuat.. Tuhan.. jadikanlah aku tabah.. Jangan biarkan aku lemah.. Tuhan.. permudahkanlah.. Aku tak mahu dia juga menjadi lemah.. [posted via nokia…

Read More

Anything About Me, Memories

Bosan Aku Dengan Penat..

Suatu ketika dulu..saya pernah mendeklamasikan puisi ni.. wah macam gempak sangat bunyinya tu kan.. masa tu Dinner Part 1 Bachelor of Corporate Admin tak silapnya. Tak tahulah mana datangnya kekuatan nak lakukan didepan orang ramai. Mungkin sebab ada kawan2, lagi pun saya memang suka gila puisi ni. Ingat tak filem Ada Apa Dengan Cinta? Haa.. Inilah puisinya ciptaan Rangga dan…

Read More