Jumpa Budak Kecik Ni

masa kat rumah mak Mok Teh and anak2 ada rupanya. dah kama tak jumpa adik2 sepupu saya yang comel2 ni. Mok Teh bawa laksa Johor, sempat juga menjamah ;p Izhan yang mula2 ala2 shy2 cat dengan Abang Nashir dia. last2 dia yang duk menepek kat sebelah Abang Nashir. maybe dah lama tak jumpa tu yang […]

Aidiladha Di Senggarang

agak lambat nak meng’update’. busy memanjang 😉 Aidiladha kami sambut di Senggarang. malam Jumaat tu baru kami bertolak balik. balik dari kerja singgah rumah mak dulu. jengah2 periuk, jamah apa yang patut 😉 lepas maghrib baru bertolak ke Senggarang. dalam pukul 10 baru sampai. lewat juga tidur malam tu, berborak2 dengan mil and sil tahu2 […]

Marine Pilot Trainee

ada job vacancy kat department saya as a Marine Pilot Trainee. sesiapa yang berkelayakan boleh mohon online kat website PTP Requirement: Master (Class 1), First mate (Class 2) Certificate of Competency or its equivalent Experienced Second Mate (Class 3) Certificate of Competency will be considered on case to case basis Below 40 years of age […]

Kami Suka Lagu Ni

“Kami” adalah saya dan En. Nazir. memang kami suka lagu ni. tapi sayang lagu ni tak berjaya ke Juara Lagu tahun ni. pada saya lagu ni memang best. tapi kenapalah tak menarik hati juri kan. “woi heni awak tu bukan komposer, pandai2 je kan. suka hati juri la nak pilih yang mana” alamak suara sumbang […]

Jom Jimat Elektrik :)

Electrical Knowledge: Did You Know ?? Hi everyone! Do you know what contributes to your monthly electricity bill? For those in Semenanjung Malaysia , TNB’s tariff is approximately 30 sen to 45 sen per kilowatt-hour (kWh), depending on your usage. The more you use, the more expensive the rates! Below is a short table of […]

Novel Ternyata Cinta by Damya Hanna

semalam sempat cari novel, tiba2 terjumpa novel ni dan rasanya memang belum pernah baca pun. ohhh~ sangat ketinggalan saya rupanya. novel “Ternyata Cinta” nukilan Damya Hanna. saya memang suka hasilan nukilan Damya Hanna. nampaknya saya akan berada diawangan sepanjang membaca novel ni. memang dah berapa bulan tak baca novel. last novel pun “Ilham Hati” by […]