• Family,  Kids

    Jumpa Budak Kecik Ni

    masa kat rumah mak Mok Teh and anak2 ada rupanya. dah kama tak jumpa adik2 sepupu saya yang comel2 ni. Mok Teh bawa laksa Johor, sempat juga menjamah ;p Izhan yang mula2 ala2 shy2 cat dengan Abang Nashir dia. last2 dia yang duk menepek kat sebelah Abang Nashir. maybe dah lama tak jumpa tu yang rasa malu2 hehehe~ Ayong and Iffah memang suka bila ajak bergambar. next year Iffah dah darjah satu tapi alahai badan cenonit je. kata ibu dia, nak beli baju kurung tak ada saiz coz dia kecil je. sayang gila kat dorang ni. kalau boleh saya tak nak bagi Iffah membesar, nak biar di asecute sekarang ni.…

  • Anything About Me,  Balik Kampung,  Family,  Hari Raya Aidiladha,  My Hero Beso,  Raya,  Senggarang

    Aidiladha Di Senggarang

    agak lambat nak meng’update’. busy memanjang 😉 Aidiladha kami sambut di Senggarang. malam Jumaat tu baru kami bertolak balik. balik dari kerja singgah rumah mak dulu. jengah2 periuk, jamah apa yang patut 😉 lepas maghrib baru bertolak ke Senggarang. dalam pukul 10 baru sampai. lewat juga tidur malam tu, berborak2 dengan mil and sil tahu2 jam dah pukul 12 lebih. terus masuk tidur. kat rumah mil ni, lain sikit caranya. diorang masak2 pagi raya. kalau kat rumah mak petang dan malam raya kita dah sibuk masak kecuali masak lodeh je pagi raya. pagi tu kira ditahap awal juga la bangun walaupun mil lebih awal ;p tolong2 apa yang patut. menu…

  • Job Vacancy

    Marine Pilot Trainee

    ada job vacancy kat department saya as a Marine Pilot Trainee. sesiapa yang berkelayakan boleh mohon online kat website PTP Requirement: Master (Class 1), First mate (Class 2) Certificate of Competency or its equivalent Experienced Second Mate (Class 3) Certificate of Competency will be considered on case to case basis Below 40 years of age with excellent health Able to work in shift Excellent interpersonal and leadership skills Computer literate Selamat mencuba!

  • Song of The Day

    Kami Suka Lagu Ni

    “Kami” adalah saya dan En. Nazir. memang kami suka lagu ni. tapi sayang lagu ni tak berjaya ke Juara Lagu tahun ni. pada saya lagu ni memang best. tapi kenapalah tak menarik hati juri kan. “woi heni awak tu bukan komposer, pandai2 je kan. suka hati juri la nak pilih yang mana” alamak suara sumbang siapalah tu ek. diam2 je la. meh kita layan lirik lagu ni. ***************************** Bertamu di Kalbu by Jaclyn Victor Ku genggam semilir malamTika rembulan menyinariLalu ku menadahkanKata cinta nan suciDan akan ku hembuskannyaTika malam syahdu Kerana dalamnyaKasih sedalam lautanSetinggi mentariTak mampu digapaiOleh khayalan insaniCuma dinaluri Katakan bara melecur diriBisa memercik jalan nan lukaDengan selasih balut…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: