Family, Kids

Jumpa Budak Kecik Ni

masa kat rumah mak Mok Teh and anak2 ada rupanya. dah kama tak jumpa adik2 sepupu saya yang comel2 ni. Mok Teh bawa laksa Johor, sempat juga menjamah ;p Izhan yang mula2 ala2 shy2 cat dengan Abang Nashir dia. last2 dia yang duk menepek kat sebelah Abang Nashir. maybe dah lama tak jumpa tu yang rasa malu2 hehehe~ Ayong and…

Read More

Anything About Me, Balik Kampung, Family, Hari Raya Aidiladha, My Hero Beso, Raya, Senggarang

Aidiladha Di Senggarang

agak lambat nak meng’update’. busy memanjang 😉 Aidiladha kami sambut di Senggarang. malam Jumaat tu baru kami bertolak balik. balik dari kerja singgah rumah mak dulu. jengah2 periuk, jamah apa yang patut 😉 lepas maghrib baru bertolak ke Senggarang. dalam pukul 10 baru sampai. lewat juga tidur malam tu, berborak2 dengan mil and sil tahu2 jam dah pukul 12 lebih.…

Read More

Job Vacancy

Marine Pilot Trainee

ada job vacancy kat department saya as a Marine Pilot Trainee. sesiapa yang berkelayakan boleh mohon online kat website PTP Requirement: Master (Class 1), First mate (Class 2) Certificate of Competency or its equivalent Experienced Second Mate (Class 3) Certificate of Competency will be considered on case to case basis Below 40 years of age with excellent health Able to…

Read More

Song of The Day

Kami Suka Lagu Ni

“Kami” adalah saya dan En. Nazir. memang kami suka lagu ni. tapi sayang lagu ni tak berjaya ke Juara Lagu tahun ni. pada saya lagu ni memang best. tapi kenapalah tak menarik hati juri kan. “woi heni awak tu bukan komposer, pandai2 je kan. suka hati juri la nak pilih yang mana” alamak suara sumbang siapalah tu ek. diam2 je…

Read More