Anything About Me, Frenz, Kids, Life

Majlis Cukur Jambul Rayyan

Majlis ni mula pukul 2, tapi saya terlepas keretapi jadinya sampai lambat sikitlah dalam pukul 2.30pm 😉 Masa sampai tu makcik2 dah start berzanji. Baby yang dicukur itu.. Rayyan Aqasha Hiew Mummy tengah kendung Ean. Nak tunggu nenek2 tu cukur jambulnya. Jangan tercukur rambut Mummy udah ler ;p Cup cake yang jadi rebutan anak2 buah Cdot. Masing2 tunjuk perasaan bila…

Read More

Anything About Me, Life

Oh Tidak!

Macam nak menjerit pun ada bila tengok berat dah naik ke 52 kg semalam. Before balik rumah semalam sempat tumpang timbang berat badan kat rumah Cdot. Kesimpulannya.. Saya telah menternak 2kg lemak lagi.. :p Dulu nak sangat merasa berat 50kg kan. Sekarang terimalah berat tu seadanya. Tapi tak boleh biar sangat. Saya ni dah le kurang tinggi (dalam bahasa lembutnya)…

Read More

Anything About Me, Frenz, Life

Rewang Merewang Rumah Kak Bee

Kisah semalam masa tolong rewang di rumah Kak Bee. Tolongnya tak seberapa, mengular je yang lebih 🙂 Cdot dapat menantu hari ni. Aeh salah la. Dia buat majlis cukur jambul Lion Rayyan. Kebetulan saya ada free time, datnglah menjengah sekejap tolong buat bunga rampai ditabur2 tu. Yang datang selain saya jiran tetangga Kak Bee and Mak Yah makciknya Cdot. Saya…

Read More

Anything About Me, Memories

She remind me to…

.. my ex-laoshi Madam Chua 🙂 Who is she??? I don’t know her but dari jauh saya tengok this nyonya, remind me to Madam Chua. Lecturer Mandarin yang best when i was in UiTM Melaka. Rindu pula saat2 jadi student dulu. Masa ni saya tengah tunggu Mint datang. Bila nyonya tu tak perasan cepat2 saya snap gambar dia hahahaha~ Nasib…

Read More

Anything About Me, Foods Review, Frenz, Geng Makan

Makan Lagi

Sebenarnya entry ni untuk ‘foods review’ yang saya nak perkenalkan di blog saya ni. Alang2 gila makan, baik buat sesuatu yang bermanfaat untuk semua kan 😉 Lunch tadi saya dan Mint terjah ke Kedai Makan Talip. Lokasi kejadian di Bangunan MARA, Pekan Gelang Patah. To be specific, in front of traffic light (T-junction) nak menuju ke kampung. Manalah tau ada…

Read More