• Anything About Me,  Frenz,  Kids,  Life

    Majlis Cukur Jambul Rayyan

    Majlis ni mula pukul 2, tapi saya terlepas keretapi jadinya sampai lambat sikitlah dalam pukul 2.30pm 😉 Masa sampai tu makcik2 dah start berzanji. Baby yang dicukur itu.. Rayyan Aqasha Hiew Mummy tengah kendung Ean. Nak tunggu nenek2 tu cukur jambulnya. Jangan tercukur rambut Mummy udah ler ;p Cup cake yang jadi rebutan anak2 buah Cdot. Masing2 tunjuk perasaan bila tak dapat cup cake buatan Kak Siti ni. Pengakuan ikhlas Ayuni pada Che’ Long.. “Che’Long2.. kakak suka Che’ Long..kakak nak duduk ngan Che’ Long” Haaaa.. meleleh taik telinga Mummy dengar hehehehehe~ Acu pun sama gak. Rasa sia2 jaga Yuyun selama ni sebab Yuyun pilih Che Long hahaha~ Si Anna ni…

  • Anything About Me,  Life

    Oh Tidak!

    Macam nak menjerit pun ada bila tengok berat dah naik ke 52 kg semalam. Before balik rumah semalam sempat tumpang timbang berat badan kat rumah Cdot. Kesimpulannya.. Saya telah menternak 2kg lemak lagi.. :p Dulu nak sangat merasa berat 50kg kan. Sekarang terimalah berat tu seadanya. Tapi tak boleh biar sangat. Saya ni dah le kurang tinggi (dalam bahasa lembutnya) nanti dah macam tong drum bergerak pulak 🙂 Apa pun saya bersyukurlah badan masih sihat. Cuma kena exercise sikitlah lepas ni. Bila story mory dengan En. Nazir, tak pasal2 kena sindir. “Tu la makan tak ingat dunia” Saya ajak dia joging. Dia kata.. “Joging sekali, pas tu makan berkali2” Hmmmm..…

  • Anything About Me,  Frenz,  Life

    Rewang Merewang Rumah Kak Bee

    Kisah semalam masa tolong rewang di rumah Kak Bee. Tolongnya tak seberapa, mengular je yang lebih 🙂 Cdot dapat menantu hari ni. Aeh salah la. Dia buat majlis cukur jambul Lion Rayyan. Kebetulan saya ada free time, datnglah menjengah sekejap tolong buat bunga rampai ditabur2 tu. Yang datang selain saya jiran tetangga Kak Bee and Mak Yah makciknya Cdot. Saya memang suka buat bunga rampai ni. Tolong sekerat jalan pun ok gak kan 🙂 Cdot yang tamak ni beli bunga kus semamat. Macam nak mandi bunga. Kak Bee suruh beli RM5, dia gi beli RM20. Siap kena bebel dengan Kak Bee. “15 ringgit tu boleh buat duit lauk esok” Nasib…

  • Anything About Me,  Memories

    She remind me to…

    .. my ex-laoshi Madam Chua 🙂 Who is she??? I don’t know her but dari jauh saya tengok this nyonya, remind me to Madam Chua. Lecturer Mandarin yang best when i was in UiTM Melaka. Rindu pula saat2 jadi student dulu. Masa ni saya tengah tunggu Mint datang. Bila nyonya tu tak perasan cepat2 saya snap gambar dia hahahaha~ Nasib la nyonya kena jaja kat dalam blog saya ni. Mula2 macam ingat2 lupa gak nama lecturer tu. Tak puas hati saya sms Ajie. Salam.. jie sori kcau jap. nk tnye laoshi mandarin dlu mdm chua aeh name die. ilang ingtn la :p Ajie jawab dengan kepelikan. Haah. Ko nk buat…

  • Anything About Me,  Foods Review,  Frenz,  Geng Makan

    Makan Lagi

    Sebenarnya entry ni untuk ‘foods review’ yang saya nak perkenalkan di blog saya ni. Alang2 gila makan, baik buat sesuatu yang bermanfaat untuk semua kan 😉 Lunch tadi saya dan Mint terjah ke Kedai Makan Talip. Lokasi kejadian di Bangunan MARA, Pekan Gelang Patah. To be specific, in front of traffic light (T-junction) nak menuju ke kampung. Manalah tau ada kawan2 yang tersesat kat Gelang Patah, bolehlah mencuba menu2 di kedai ni. Tadi saya makan nasi ayam. Agak lama juga tak pekena nasi ayam dia ni. Pada saya nasi ayam kat sini boleh tahan sedaplah. Sambal dia sangat pedas. Meleleh hingus air mata. Harga sepinggan RM4. Rasanya standard price lah…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: