Lunch With Geng Makan

Setelah membuat permohonan rasmi beserta surat rasmi kepada En. Nazir ;p maka saya telah bersetuju untuk menghabiskan waktu rehat 2 jam hari ni dengan ‘Geng Makan’ saya. Dah lama betul rasanya tak makan dengan adik-adik saya ni. Destinasi yang kami tuju, McD Nusa Bestari. Mentang-mentang gaji dah masuk. Jauh pula perjalanan ya. Saja nak bergosip-gosipan. […]

27 July 2009

Tarikh yang hanya tinggal kenangan. Saya terpanggil untuk buat entry ni bila mengingatkan tarikh 27 Julai 2009 Walaupun tarikhnya minggu depan, tapi saya nak juga buat entry hari ni. Takut nanti terlupa. Kenapa perlunya saya mengingati tarikh itu. Sebenarnya, kalau ikut pengiraan saya itulah due date saya bersalin untuk kandungan yang pertama dulu. Tapi bukan […]

Bengkek Je Kan~

Jam dah menunjukkan 5 minit lagi ke pukul 1pm. Maknanya 5 minit lagi lunch hour. Tiba-tiba dengan masa yang suntuk ni, boss saya hantar email. “Dear Hernee, Pls assist on the below by today.” On the below yang dia maksudkan ialah “Monthly Rolling Forecast 2009”. Dia lupa ke yang pukul 2 – 6 pm saya […]

Fungsi Lain Anak Tudung Syria

[Abaikan hidung model yang kembang ;p] Hari ni saya nak berkongsi fungsi anak tudung syria. Mungkin ada yang dah sedia maklum. Tapi saya nak juga kongsi di blog saya ni. Sharing is caring~ Nampaknya ramai juga kawan-kawan yang dah terjebak dengan pemakaian tudung syria. hehehe~ Ok lah tu kan. Sekurang-kurangnya kita boleh bertukar tudung syria […]

Kesian Omak Den

Sepatutnya hari ini seperti yang ditetapkan, mak saya akan ke HSI untuk proses rawatan radioterapi. Tiba-tiba semalam petang pihak hospital telefon dan beritahu yang program hari ni dibatalkan atas sebab mesin pengukur rosak. Tarikh sebenar akan diberitahu kemudian. Bila dengar berita dari hospital, mak saya tiba-tiba terus rasa sakit di bahagian perut. Petang semalam juga […]

Info Kanser

KANSER Apakah kanser ? Ia merupakan keadaan dimana sel-sel sihat dalam badan anda telah berubah kerana diserang oleh asid yang mengandungi kimia yang membolehkan sel-sel kanser menambah dan merebak dalam badan anda. Untuk mengelakkan darah anda menjadi asidik perlu jaga makanan. Kurangkan makan daging dan amalkan lebih memakan sayur dan buah-buahan. PENGETAHUAN AM Gigi manusia […]