Anything About Me, My Hero Beso, Raya

Baju Raya

Syukur alhamdulilllah.

Masih ada lagi tailor yang nak ambil tempahan baju raya. Itu pun tailor cina. Saya pun cuai, ada ke lupa nak tempah buat baju raya. Kalau dulu belum kahwin bolehlah senang

² hati tak tempah baju raya. Beli dah siap je kalau tak ada yang sanggup terima tempahan. Sekarang kena fikir dua tiga kali. Dah ada budget untuk raya.

Hari Sabtu lepas, sebelum belanja barang dapur di Kip Mart sempat juga saya menyinggah ke kedai tukang jahit ni. Sebelum ni memang saya tak pernah hantar pada tailor cina. Memandangkan tailor melayu yang biasa saya hantar dah tak terima tempahan, jadi terpaksalah.

Raya nanti sedondon la saya dan En. Nazir. Baju raya kami warna copper. Baju hantaran masa kahwin. Upah jahit untuk baju saya RM47 manakala upah jahit untuk baju En. Nazir RM77. Jumlah semuanya RM124. Boleh tahan mahal juga nyonya ni ketuk kami. Harga biasa yang saya tahu untuk baju lelaki RM60 dan baju kurung yang biasa saya tempah RM25-RM30 saja. Tak kisah la janji ada baju raya.

Tapi dalam hati saya ada satu suara halus yang menghasutlah 😉

“Ala, nanti kalau tiba-tiba ada bonus budget lebih boleh juga beli baju yang dah siap sepasang”

Haruskah saya mengikut kata hati ni? Emmm.. kita tunggulah dulu nanti ya. Kalau ada rezeki lebih insya’Allah. Aeh tersasul pula.

Kawan-kawan macamana dah prepare baju raya ke? ;p

post signature

Share this nice post:

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

36 thoughts on “Baju Raya

  1. semalam pun hajar baru jer tempah sepasang baju samer la kat tailor cina… kener la rm78… wat baju tok ti…. tu yang mahal skit tu…

    yang lainnyer baru planning nak turun kl minggu ni…. lambat2 cari nanti tailor xmau terima…

  2. he he he..kita sama..ku bolh luper taun ni nak wat baju raya…memula dah plan ngn hubby, nak pakai baju taun lps je..tapi, bila gi kuarkan wit saving ( kengkonon nak byr duit pemaju, tapi tak guna ssb hubby dah guna wit dia sndiri..shhhh), so, siti guna wat beli baju raya…baru sndondon..seb baik dpt tailor yg biasa…hik hik..taun kitaorg ( me, hubby n mia ) beraya ngn baju warna merah ….

  3. mane gambo kain nye tu…nk tengokkkk la…hehehhe..sedondon yek…luving couple di ari raya la gamaknye…

  4. waaaaaaaaaa dh tmpah bj ry sey???
    best2…essal x wat bj ry pn thn ne..hubby ckp x yah wat tuk die gak pki yg last yea je..wawwa ag jimat!!!

  5. gila lah korang ni…awal sungguh da siap baju raya..haha!za ngan husband mcm biasa…bli yg pasang siap..malas nak beria sangat.janji anak punya persiapan meletop!hahaha.orked dah ada 5 baju raya n still searching…hehe

  6. hajarus>>perghh bju tok ti aeh..akak bkenan gak..rase cm nk bli jek..jgn lmbt nti xde sape nk jait..

  7. siti>>2 la kdg2 ati kate xnk tp bile dh tngok bju cntik tgoda gak..fuhh..merah aeh tahun ni..

  8. mummy, hubby n iman…kain dah ade tp xtau nk antar mane…bukn bju raye jer…bju kurung tuk mummy g keje pun patutnyer da kene temph nie…bju lame semua sgkut kat pinggang n perut…..huhuhuhu

  9. ler anto situ mmg ler mahal dek oi.. xpe lenkali akak tunjuk tpt lain, baju kurung upah 25 jek.. tp makcik tu x jahit baju lelaki.. :p

  10. Umi Nawfal>>tmpt kite slalu anta mmg rm25..bis tu makcik xnk amik lg..akak anta kt ne?

  11. 🙂 suke nye cter bab raya… weh nk tny pesen baju tok ti tu cmne yer?? never heard bout it b4 la hehe

  12. 🙂 suke nye cter bab raya… weh nk tny pesen baju tok ti tu cmne yer?? never heard bout it b4 la hehe

  13. yup! long nti ko upload pic bju tu.. klu ko ade n x susah kn ko la.. hehehe.. x leh imagine cekak mcm mn… peace

  14. dah siap anto tempah dah..kt 3org tailor..kena asing2 la sbb bj kurung lain bj modern lain..

    lgpn x npk sgt selepuk aku nk amek bj kang..kakakka

  15. wah..baju raya erk?? ida pun baru tempah last 2 weeks!! tailor ni dah lambat pun akan ambil gak sebab ida dah tempah baju ngan dia dr ida baby lg… lama x???

  16. hernee,
    kalau nak hantar utk raya ade lg makcik yg amik tau! aritu anta umah makngah normah, wife pakngah salim.. kenai??

  17. salam..
    mak ai mahalny!!!..wt pesen ap?kbaya ke?..klu bju kurng baru rm25-rm30 je..
    sy pn tmph baru2 je ni..kt air itam..nsb bek ad yg sudi amek lg tmphn…fuhh..lega..

  18. Umi Nawfal>>ler umah tu la yg hernee slalu anta..makcik kate die dh x amik..2 yg x anta..

  19. ler.. ye ke? akak baru jek anta taw.. amik pulak die.. hmm.. nih lg sepasang nak kem ngan azizah, mintak die antakan kat pok pulak.. adusss.. berterabur baju raya kat satu kg ni ha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *