Life

Busy..busy..busy..

Hari ni busy gila. Tak sempat jengah blog kawan-kawan. Masa tengah taip entry ni En. Nazir dah tunggu kat bawah. Kami nak balik BP.

Anything About Me, My Hero Beso, Raya

Baju Raya

Syukur alhamdulilllah. Masih ada lagi tailor yang nak ambil tempahan baju raya. Itu pun tailor cina. Saya pun cuai, ada ke lupa nak tempah buat baju raya. Kalau dulu belum kahwin bolehlah senang ² hati tak tempah baju raya. Beli dah siap je kalau tak ada yang sanggup terima tempahan. Sekarang kena fikir dua tiga kali. Dah ada budget untuk…

Read More

Anything About Me, Frenz

The Magician

Lunch hour tadi saya turun agak lambat. Lewat 15 minit dari biasa. Bila sampai cafe, geng-geng budak praktikal sedang makan dengan jayanya. Saya pun order makanan dan join adik-adik ni sekali. Cuma Sufi dan Nina yang makan, yang lain berdiet mungkin. [Inilah dia orangnya, ‘The Magician’] Sebelah Nina ada seorang lelaki yang memang saya tak kenal, tapi selalu saya nampak…

Read More

Anything About Me, Emotion, Work

Geram + Bengang

Baru sempat meng’update’ blog. Sibuk membuat manual untuk e-leave staff. Bunyi macam advance sangat e-leave tu. Tapi sistemnya tak sepenuhnya stabil lagi. Kadang-kadang manusia susah nak terima pembaharuan. Tak kiralah dalam kehidupan seharian atau pun dalam alam pekerjaan. Pembaharuan memang sesuatu yang baik, tapi kadang-kadang menyusahkan. Menyusahkan dari segi ketidaksediaan sistem tu sendiri. Bengang juga bila sistem masih tak stabil…

Read More

Anything About Me, Masak-Masak

Bubur oh Bubur

[Credit pic disini] Semalam, sebelum En. Nazir pergi kerja awal-awal lagi saya dah pesan suruh singgah ke kedai bila balik dari kerja pagi tadi. Saya nak masak bubur nasi malam ni. Masa pergi ke Kip Mart, tak pula saya beli kangkung, ikan masin, jeruk lobak segala bagai. Harap-harap bila balik nanti semuanya dah dibeli. Saya sangat malas nak singgah ke…

Read More