• Anything About Me,  My Hero Beso,  Raya

    Baju Raya

    Syukur alhamdulilllah. Masih ada lagi tailor yang nak ambil tempahan baju raya. Itu pun tailor cina. Saya pun cuai, ada ke lupa nak tempah buat baju raya. Kalau dulu belum kahwin bolehlah senang ² hati tak tempah baju raya. Beli dah siap je kalau tak ada yang sanggup terima tempahan. Sekarang kena fikir dua tiga kali. Dah ada budget untuk raya. Hari Sabtu lepas, sebelum belanja barang dapur di Kip Mart sempat juga saya menyinggah ke kedai tukang jahit ni. Sebelum ni memang saya tak pernah hantar pada tailor cina. Memandangkan tailor melayu yang biasa saya hantar dah tak terima tempahan, jadi terpaksalah. Raya nanti sedondon la saya dan En.…

  • Anything About Me,  Frenz

    The Magician

    Lunch hour tadi saya turun agak lambat. Lewat 15 minit dari biasa. Bila sampai cafe, geng-geng budak praktikal sedang makan dengan jayanya. Saya pun order makanan dan join adik-adik ni sekali. Cuma Sufi dan Nina yang makan, yang lain berdiet mungkin. [Inilah dia orangnya, ‘The Magician’] Sebelah Nina ada seorang lelaki yang memang saya tak kenal, tapi selalu saya nampak di cafe bila lunch hour. Memang peramah orangnya. Diorang kenal masa company saya ni ada buka booth di Persada. Sambil berbual-bual. Nina beritahu saya yang Encik ni, orang Serani dan dulu study on psychology. Bual punya bual, dia ada juga cerita pasal psychology ni. Tiba-tiba dia buat magic daaa. Saya…

  • Anything About Me,  Emotion,  Work

    Geram + Bengang

    Baru sempat meng’update’ blog. Sibuk membuat manual untuk e-leave staff. Bunyi macam advance sangat e-leave tu. Tapi sistemnya tak sepenuhnya stabil lagi. Kadang-kadang manusia susah nak terima pembaharuan. Tak kiralah dalam kehidupan seharian atau pun dalam alam pekerjaan. Pembaharuan memang sesuatu yang baik, tapi kadang-kadang menyusahkan. Menyusahkan dari segi ketidaksediaan sistem tu sendiri. Bengang juga bila sistem masih tak stabil tapi kita dah diarahkan untuk gunakan sepenuhnya. Sekurang-kurangnya bagilah trial period dulu. Emmmm.. tarik nafas dalam-dalam, lepaskan.. sabar je lah~ Sekarang ni ‘lalat’ di ofis mula menunjuk belang. Saya dan dia adalah system administrator untuk department. Haruslah ada kerjasama. Saya tak faham dengan dia. Kadang-kadang nampak dia suka menunjuk-nunjuk dengan…

  • Anything About Me,  Masak-Masak

    Bubur oh Bubur

    [Credit pic disini] Semalam, sebelum En. Nazir pergi kerja awal-awal lagi saya dah pesan suruh singgah ke kedai bila balik dari kerja pagi tadi. Saya nak masak bubur nasi malam ni. Masa pergi ke Kip Mart, tak pula saya beli kangkung, ikan masin, jeruk lobak segala bagai. Harap-harap bila balik nanti semuanya dah dibeli. Saya sangat malas nak singgah ke kedai lepas balik kerja. Aktiviti malam saya bila tinggal seorang diri di rumah malam ni, menghabiskan helaian terakhir ‘Ilham Hati’ dan mungkin tidur awal ;p

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: