Baju Raya

Syukur alhamdulilllah. Masih ada lagi tailor yang nak ambil tempahan baju raya. Itu pun tailor cina. Saya pun cuai, ada ke lupa nak tempah buat baju raya. Kalau dulu belum kahwin bolehlah senang ² hati tak tempah baju raya. Beli dah siap je kalau tak ada yang sanggup terima tempahan. Sekarang kena fikir dua tiga […]

The Magician

Lunch hour tadi saya turun agak lambat. Lewat 15 minit dari biasa. Bila sampai cafe, geng-geng budak praktikal sedang makan dengan jayanya. Saya pun order makanan dan join adik-adik ni sekali. Cuma Sufi dan Nina yang makan, yang lain berdiet mungkin. [Inilah dia orangnya, ‘The Magician’] Sebelah Nina ada seorang lelaki yang memang saya tak […]

Geram + Bengang

Baru sempat meng’update’ blog. Sibuk membuat manual untuk e-leave staff. Bunyi macam advance sangat e-leave tu. Tapi sistemnya tak sepenuhnya stabil lagi. Kadang-kadang manusia susah nak terima pembaharuan. Tak kiralah dalam kehidupan seharian atau pun dalam alam pekerjaan. Pembaharuan memang sesuatu yang baik, tapi kadang-kadang menyusahkan. Menyusahkan dari segi ketidaksediaan sistem tu sendiri. Bengang juga […]

Bubur oh Bubur

[Credit pic disini] Semalam, sebelum En. Nazir pergi kerja awal-awal lagi saya dah pesan suruh singgah ke kedai bila balik dari kerja pagi tadi. Saya nak masak bubur nasi malam ni. Masa pergi ke Kip Mart, tak pula saya beli kangkung, ikan masin, jeruk lobak segala bagai. Harap-harap bila balik nanti semuanya dah dibeli. Saya […]

Bila Perut Lapar

Bila perut saya lapar, server jadi down. Orang tanya lain saya jawab lain. hehehehe~ Bila tengah lapar tahap dewa-dewa ni, macam-macam makanan yang saya bayangkan. Rasanya semuanya saya nak makan. Teringin nak makan mee goreng. cheh~ Ingatkan special sangat yang di teringinkan tu. Terasa lambat betul masa bergerak ni. Tolong lapar~

Yeay! Ada Award

Baru perasan dapat award ;p The Rules: 1. Accept the award, post it in your blog together with the name of the person who granted you the award Done. Award dari Umi Sufira yang sedang aktif berjogging ;p Tq Mimi.. 2. Pass it on the other 15 blog that you’ve newly discovered. Remember to contact […]

Aduh..du..du..

Hari ni dari pagi sampai ke petang rasa sakit perut. Tak tahulah kenapa. Salah makan agaknya. Dalam sakit perut tu, sempat juga pergi belanja barang-barang dapur di Kip Mat Tampoi. Maklumlah dah hujung bulan, stok barang-barang dapur pun dah berkurangan. Sementara kami bercuti lebih baik belanja awal. Minggu depan nak balik BP. Dah 3 bulan […]