Anything About Me, Frenz, Makan², Work

Makanan Orang Puteh

Hari ini semangat meng’update’ di hari Jumaat mencanak-canak. Sampai saja pejabat saya terus ke cafe mencari sarapan. Tiba-tiba rasa nak makan baked beans with scrambleg eggs, jadi saya belilah di tambah dengan sausage. Sampai di pejabat, saya on kan pc dan terus menjamu selera. Sedang syok menyuap, tiba-tiba seorang Makcik Som [cleaner] masuk. Makcik Som ni memang ramah tamah orangnya.…

Read More

Anything About Me, Work

Update Ringkas, Tepat & Padat

Apa yang ringkas, tepat dan padat pun saya tak tahu. Yang pasti hari ni saya balik kerja menumpang kawan saya Aien. Untuk menunggu En. Nazir pukul 8pm tak sanggup rasanya. Boleh jadi patah pinggang saya. Lagi pun takde mood untuk berlamaan di pejabat yang suhunya mencecah 16 darjah celcius. Saya rasa macam berada di negara bersalji. Sepatah kata seorang pilot…

Read More

Anything About Me, Life, Training

Saya Half Day

Saya half day hari ni. Ada hal yang perlu saya uruskan dengan segera, jika tidak saya akan menyesal lagi. Saya baru saja habis menjawab soalan untuk pemilihan masuk ke kelas “Communicative English”. Soalan sangat mengelirukan. Apa pun saya dapat menjawab kesemuanya. Alhamdulillah.Kelas ini tajaan syarikat jadi saya tak nak lepaskan peluang untuk menambah ilmu yang kurang.

Anything About Me, Frenz, Work

Farewell Lunch

Farewell lunch ni juga dah lapuk dek hujan dah lekang dek panas. Saya kurang aktif untuk meng’update’ blog. Jadi semuanya saya hnay draft kan saja. Majlis ni minggu dijalankan minggu lepas sempena ke’pencen’an General Manager Marine Service Department yang diganti oleh boss saya. Sekarang boss saya gila kuasa menjaga dua jabatan. Saya dapat bayangkan betapa stress nya dia hinggakan hari…

Read More