Saya Half Day

Saya half day hari ni. Ada hal yang perlu saya uruskan dengan segera, jika tidak saya akan menyesal lagi. Saya baru saja habis menjawab soalan untuk pemilihan masuk ke kelas “Communicative English”. Soalan sangat mengelirukan. Apa pun saya dapat menjawab kesemuanya. Alhamdulillah.Kelas ini tajaan syarikat jadi saya tak nak lepaskan peluang untuk menambah ilmu yang […]

Farewell Lunch

Farewell lunch ni juga dah lapuk dek hujan dah lekang dek panas. Saya kurang aktif untuk meng’update’ blog. Jadi semuanya saya hnay draft kan saja. Majlis ni minggu dijalankan minggu lepas sempena ke’pencen’an General Manager Marine Service Department yang diganti oleh boss saya. Sekarang boss saya gila kuasa menjaga dua jabatan. Saya dapat bayangkan betapa […]

Pelangi Pagi

Pagi Isnin yang lepas, sewaktu saya gigih menuju ke tempat letak kereta, saya terpandang pelangi ini. Hati saya berbisik, masih ada lagi peluang untuk saya menikmati keindahan pelangi, walaupun kadang kala petir dan kilat datang silih berganti dalam hidup saya. Walaupun hidup saya selalu dihujani dugaan, tapi saya tetap redha pada ketentuan-Nya. Segala sesuatu yang […]

Giliran En. Nazir

[gambar recycle] Hari ini 12-14 June 2009 giliran En. Nazir untuk menghadiri Kursus ESQ Way 165. Harap-harap dia dapat fokus dan dapat mendalami ilmu-ilmu yang ada dan diguna pakai untuk diri sendiri dan keluarga. Semoga Allah memberikan rahmat dan hidayah kepada kami. Seawal pukul 5.30am saya kejutkan En. Nazir pagi ini. Takut terlambat kerana ramai […]

Alhamdulillah

Alhamdulillah, baru sebentar tadi adik saya memeberitahu yang emak dibenarkan balik ke rumah sebelum dipindahkan ke Hospital Sultan Ismail. Kenapa berpindah? Sebenarnya emak akan mendapatkan rawatan radioterapi di sana. Kami sekadar menurut apa juga keputusan dari doktor asalkan emak cepat sembuh. Adik ayah saya ada bertugas di sana jadi ada juga lah waris terdekat yang […]

Petua Anak Tudung Syria Tak Melekap

Tajuknya seakan-akan serius tapi jangan risau petua ringkas saja dari saya. untuk pemilik-pemilik tudung syria, sekiranya anda ingin anak tudung yang elok dan muncung ke hadapan tanpa kelihatan melekap di muka, anda hendaklah menetas.. bukan menetas telur ya.. tetaskan sedikit dihujung anak tudung tersebut. Insya’Allah nampak muncung bila dipakai dan anda perlu meng’adjust’ sedikit semasa […]

Sudah Ketentuan-Nya

Sudah ketentuan-Nya.. Pakcik yang saya ceritakan di entry ini telah kembali ke rahmatullah petang semalam. Sepupu saya sms berita kematian Allahyarham semalam. Al-Fatihah buat Allahyarham Hj. Sapiee Bin Was Dari-Nya Kita datang. Kepada-Nya kita kembali. Semoga seluruh kamum keluarga Allahyarham tabah dengan dugaan ini.