• Anything About Me,  Life

    Penimbang Itu Tidak Menipu!

    Dengan perasaan bangga lagi terharu, saya ingin memberitahu kawan-kawan semua yang saya telah berjaya mencapai tahap ke’berat’an 50 kg. Setelah berhempas pulas selama 28 tahun, semalam adalah saat-saat di mana badan saya mencatat keberatan itu buat julung-julung kalinya. Rasanya macam nak masuk Malaysian Book of Records saja hehehe~ tapi takde siapa yang sudi masukkan nama saya. Sesungguhnya penimbang itu tidak menipu saya. Impian nak menjadi sedikit berat menjadi kenyataan. Poyo~ [gambar recycle lagi] Gambar yang tak berapa nak gemuk tapi dah ada ciri-ciri lebihan babat hehehe~

  • Anything About Me,  Training,  Work

    Training Again!

    Hari ini saya training lagi. Ya majikan saya tidak mengambil cuti public holiday untuk orang-orang Johor hari ini. Apa nak buat dah termaktub dalam KPI. Selagi belum habis tahun 2009. Training..training..training. Tapi yang menjadi kepelikan pagi tadi semasa saya masuk pejabat tiada seorang pun di meja masing-masing. Jadi saya sms saja boss saya supaya dia tidak tercari-cari di mana saya berada. Tiba-tiba dia membalas sms saya begini “Dear Hernee, was this pre approved and how long is this?” Haiya sambil tepuk dahi. Dulu Melayu mudah lupa sekarang sudah tukar. Cina mudah lupa. Bukan ke dia yang suruh saya pergi training ini. Sampai masa dia pula yang lupa. Kesian boss saya…

  • Anything About Me,  Life

    Rindu Semua

    Seminggu saya cuti ber’blogging’. Rindu semua. Tapi saya masih menjengah blog kawan-kawan cuma tak sempat tinggalkan jejak. Banyak benda yang nak dikongsi tapi tunggu mood saya datang saya akan paparkan di blog ini. Sekarang ini saya sedang bersiaran langsung di rumah Pok Teh saya sambil menjengah anaknya Izhan yang kurang sihat. Sepanjang ketiadaan dia, saya sekeluarga akan berusaha untuk meluangkan masa untuk isteri dan anak-anaknya. Kemana Pok Teh saya pergi? Nanti saya ceritakan.

  • Anything About Me,  Work

    Bulan Training

    Hari ini dan esok saya tiada di pejabat. Saya ber’training’ di Bale Equestrian, Leisure Farm Resort. Tempat Umi Nawfal lunch tu.hehehe. Saja nak menyelitkan nama Umi Nawfal. Rasanya bulan lepas dan bulan ini dan juga bulan Julai akan datang adalah bulan ber’training’ untuk saya. Apa nak buat boss dah arahkan pergi saja. Lagi pun kebanyakkannya saya nominate diri sendiri. hehehe. Tengah-tengah gawat macam ni susah untuk dapat external training, jadi ada internal training saya sapu habis.hehehe. Minggu depan juga saya akan bercuti pada hari Jumaat. Hari Isnin nya ada satu lagi training untuk bulan ni. Lantaklah asyik ber’training’ ;-p

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: