Penimbang Itu Tidak Menipu!

Dengan perasaan bangga lagi terharu, saya ingin memberitahu kawan-kawan semua yang saya telah berjaya mencapai tahap ke’berat’an 50 kg. Setelah berhempas pulas selama 28 tahun, semalam adalah saat-saat di mana badan saya mencatat keberatan itu buat julung-julung kalinya. Rasanya macam nak masuk Malaysian Book of Records saja hehehe~ tapi takde siapa yang sudi masukkan nama […]

Training Again!

Hari ini saya training lagi. Ya majikan saya tidak mengambil cuti public holiday untuk orang-orang Johor hari ini. Apa nak buat dah termaktub dalam KPI. Selagi belum habis tahun 2009. Training..training..training. Tapi yang menjadi kepelikan pagi tadi semasa saya masuk pejabat tiada seorang pun di meja masing-masing. Jadi saya sms saja boss saya supaya dia […]

Rindu Semua

Seminggu saya cuti ber’blogging’. Rindu semua. Tapi saya masih menjengah blog kawan-kawan cuma tak sempat tinggalkan jejak. Banyak benda yang nak dikongsi tapi tunggu mood saya datang saya akan paparkan di blog ini. Sekarang ini saya sedang bersiaran langsung di rumah Pok Teh saya sambil menjengah anaknya Izhan yang kurang sihat. Sepanjang ketiadaan dia, saya […]

Bulan Training

Hari ini dan esok saya tiada di pejabat. Saya ber’training’ di Bale Equestrian, Leisure Farm Resort. Tempat Umi Nawfal lunch tu.hehehe. Saja nak menyelitkan nama Umi Nawfal. Rasanya bulan lepas dan bulan ini dan juga bulan Julai akan datang adalah bulan ber’training’ untuk saya. Apa nak buat boss dah arahkan pergi saja. Lagi pun kebanyakkannya […]

Makanan Orang Puteh

Hari ini semangat meng’update’ di hari Jumaat mencanak-canak. Sampai saja pejabat saya terus ke cafe mencari sarapan. Tiba-tiba rasa nak makan baked beans with scrambleg eggs, jadi saya belilah di tambah dengan sausage. Sampai di pejabat, saya on kan pc dan terus menjamu selera. Sedang syok menyuap, tiba-tiba seorang Makcik Som [cleaner] masuk. Makcik Som […]