• Anything About Me,  Life,  Weekend

    Jadual Hujung Minggu

    Jika diizinkan Allah: Sabtu – Ke Kota Masai.. majlis perkahwinan sepupu Nooreha.. Ahad – Ke majlis perkahwinan kawan sekolah.. Norizah Sarmani.. seterusnya ke Pontian majlis perkahwinan rakan sekerja En. Nazir.. Apong [tak tahu nama penuh] ;-p Musim cuti sekolah sudah bermula.. maka bermulalah musim orang mengawan kawin..hehehe~ Selamat Pengantin Baru untuk semua pengantin di dunia.. bermulalah alam rumahtangga anda..

  • Recipes

    Melayan Tekak Ala Thai

    Semalam seperti yang saya rancang nak masak Ayam Paprik.. balik dari kerja terus ajak En. Nazir singgah kedai.. ada pula bahan-bahan masakan yang tiada di rumah.. singgah sekejap beli daun limau purut, jagung, carrot.. sampai ke rumah terus bergotong-royong dengan En. Nazir.. Masa zaman study dulu saya memang suka masak paprik di rumah.. maklumlah masa cuti semester saya bekerja sebagai waitress di sebuah restoran.. jadi ada juga yang sempat saya pelajari contohnya masak paprik ni lah.. balik ke rumah kalau ada aura rajin mesti nak cuba.. dah lama saya tak masak paprik jadi lupa bahan-bahan.. padahal mudah saja.. jadi dengan bantuan En. Google saya terjumpa resepi Ayam & Sayuran Masak…

  • Anything About Me,  Work

    Pindah lagi..

    Pindah tempat lagi.. hadoi la hai.. penat rasa nak berkemas lagi..nasib baiklah ramai orang lelaki gagah perkasa di ofis saya ni kalau tak pengsan saya nak angkat mengangkat meja.. sekarang belum sampai gilirang saya.. mungkin petang ni workstation saya bertukar ke bahagian hadapan.. bermula 1 Jun boss saya akan bertanggungjawab sepenuhnya untuk 2 department.. Marine Services dan Health, Safety & Environment.. kerja saya juga bertambah dan ada juga berkurang.. itu tak menjadi masalah kerana memang itu tugas saya.. persoalannya.. adakah ‘line clear’ untuk saya berblogging di ofis??? huhuhu~ tempat sekarang memang strategik.. saya suka..tapi arahan boss kena ikut.. saya terima saja.. kalau tak sempat berblogging di ofis.. saya blogging di…

  • Award

    Award Di Pagi Hari

    Pagi-pagi saya dah kutip award di blog Kak Ninie.. Award untuk follower yang terawal..saya follower yang ke-3..Thanks kak.. lain kali bagilah lagi..hehehe~ kawan-kawan boleh jengah blog dia.. tambah-tambah kenalan.. [Kak saya promote blog akak ni..ada additional award tak? hehehe]

  • Anything About Me,  Eat Out,  My Hero Beso,  Shopping

    Entry Ala Kadar

    Semalam balik dari kerja rehat sebentar di rumah..Dalam pukul 8 kami rancang nak ke Kip Mart untuk belanja barang dapur..siap belanja semua dalam pukul 9 lebih..kami terus ke Taman Perling, En. Nazir nak jumpa adik dia Nuar..rupanya Nuar belum balik dari kerja..kami pun lepak-lepak di Rawa Cafe isi perut seketika..walaupun sebenarnya kami dah makan sebelum keluar.. makan nasi goreng buatan En. Nazir.. not bad.. saya makan mee hoon tomyam dan En. Nazir makan mee goreng.. selalunya saya pantang keluar makan mesti nak snap.. tapi malam tadi excited dapat mee hoon tomyam.. terus bedal sampai habis.. bila dah habis barulah saya sedar yang saya terlupa ambil gambar..hehehe~ tengah buat-buat kerja tiba-tiba…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: