• Anything About Me,  Weekend

    Weekend Planning

    Yeay! esok cuti..selamat bercuti kepada semua.. Planning untuk cuti minggu ni: Jumaat – Jahit langsir sampai ke jahitan yg terakhir..no delay..hehehe~ Sabtu – Pagi plan nak OT kejap.. lepas tu nak tolong En. Nazir cuci rumah sekali lagi sebelum kami pindah.. Ahad – Pindah rumah..Insya’Allah..

  • KPLI

    MOE Dengarkanlah Rayuanku

    Thanks to my new fren..Ina..kawan masa MTest KPLI..dia yang mengingatkan saya result interview KPLI..dgn semangatnya saya membuka website MOE..dan dgn hampanya saya terima keputusan yg keluar.. MAAF, NAMA ANDA TIDAK TERSENARAI DALAM PANGGILAN TEMUDUGA KURSUS PERGURUAN LEPASAN IJAZAH (KPLI) DAN j-QAF AMBILAN JUN 2009 ADAKAH ANDA SETUJU UNTUK MERAYU? dan dengan tak malunya..saya terus klik YA..semoga rayuan saya diterima..huhu~rupanya Ina pun tak dapat..senasib la kami..ada lagi yg senasib dgn kami??nampaknya belum rezeki saya nak dapat KPLI..Allah tu Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk hamba-Nya..

  • Dugaan,  Frenz,  Mak

    Hidup Mesti Ada Dugaan

    betul tak tajuk saya tu..hidup mesti ada dugaan kan?kalau tak kita takkan dapat belajar erti kehidupan.. dan pada pendapat saya sendiri..tak tahulah pendapat org lain mungkin berbeza..kalau hidup tanpa dugaan..saya rasa tak mencabar..tak semua yg kita lalui dlm hidup ni manis..kadangkala ada pahitnya..itu namanya dugaan..Allah sedang menguji kita..menguji kekuatan fizikal & mental kita yang sebenar..ini yang saya rasa selama hidup di muka bumi Allah ni.. semalam..saya ambil time off..half day..Anna sms mak sakit lagi..pukul 1 lebih saya bergegas balik ke rumah..nak bawak mak ke klinik..sampai klinik..check punya check..doc kata masalah datang dari rahim pulak..ini namanya dugaan untuk mak.. plan asal balik kerja..saya nak ke PSH nak melawat Mummy Dasy..saya terpaksa…

  • Info Sharing

    Waktu Mustajab Untuk Berdoa

    Berdoa adalah otak ibadat. Begitulah besarnya kedudukan doa. Lagi banyak kita minta, lagi disayangi Allah dan ia berbeza dengan manusia, lagi banyak kita minta, lagi banyak kita dimarahi, malah dimaki lagi, “tak ada kerja ke asyik minta saja.” Doa adalah lambang perhambaan kita dan kita dicipta supaya menjadi hamba-Nya. Berdoa, doa juga, tetapi supaya mudah diterima, kita patut meneliti dan tahu waktu yang sangat mustajab berdoa antaranya: – Waktu sepertiga malam, iaitu waktu terakhir, ketika orang lain nyenyak tidur. Allah s.w.t berfirman, maksudnya: “Mereka (para muttaqin) sedikit sekali tidur di waktu malam dan di akhir malam, mereka memohon ampun (kepada Allah).” (Adz-Dzariyat: 18-19) Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Rabb (Tuhan) kita…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: