MOE Dengarkanlah Rayuanku

Thanks to my new fren..Ina..kawan masa MTest KPLI..dia yang mengingatkan saya result interview KPLI..dgn semangatnya saya membuka website MOE..dan dgn hampanya saya terima keputusan yg keluar.. MAAF, NAMA ANDA TIDAK TERSENARAI DALAM PANGGILAN TEMUDUGA KURSUS PERGURUAN LEPASAN IJAZAH (KPLI) DAN j-QAF AMBILAN JUN 2009 ADAKAH ANDA SETUJU UNTUK MERAYU? dan dengan tak malunya..saya terus klik […]

Hidup Mesti Ada Dugaan

betul tak tajuk saya tu..hidup mesti ada dugaan kan?kalau tak kita takkan dapat belajar erti kehidupan.. dan pada pendapat saya sendiri..tak tahulah pendapat org lain mungkin berbeza..kalau hidup tanpa dugaan..saya rasa tak mencabar..tak semua yg kita lalui dlm hidup ni manis..kadangkala ada pahitnya..itu namanya dugaan..Allah sedang menguji kita..menguji kekuatan fizikal & mental kita yang sebenar..ini […]

Waktu Mustajab Untuk Berdoa

Berdoa adalah otak ibadat. Begitulah besarnya kedudukan doa. Lagi banyak kita minta, lagi disayangi Allah dan ia berbeza dengan manusia, lagi banyak kita minta, lagi banyak kita dimarahi, malah dimaki lagi, “tak ada kerja ke asyik minta saja.” Doa adalah lambang perhambaan kita dan kita dicipta supaya menjadi hamba-Nya. Berdoa, doa juga, tetapi supaya mudah […]

Senyum Sampai Telinga

Alkisahnya..training untuk 2nd session dibtalkan hari ni..trainer demam lah pulak..hehehe~terpaksa lah masuk ofis dgn jiwa yg nak ber”training”..rasa macam nak cabut balik rumah je tadi..tapi apakan daya..hajat tak kesampaian.. 😉training ni postponed next week on Monday..lepas tu saya kena gi ESQ Program 8-10 May..maknanya next week duk ofis 3 hari saja..yahoooooo.. [Nota Merah: Kawan² doakan […]

Tak Sanggup Menyepi

Ya Allah..rasa tak senang duduk kalau tak jengah blog..masa training tadi ingatkan nak curi2 masuk blog..sekali check pc takde network connection daa..hamapagas betul..terpaksa tunggu balik rumah.. ni update secara ringkas..tepat dan padat saja..hehe~untuk hilang kan rindu kawan2 pada saya..haiiipppp..ada yang rindu ke????hehehe~ habis training tadi dlm pukul 5.20..terus cabut balik rumah..malas nak singgah ofis..saya call […]

Mak Tak Sihat Lagi

Pagi tadi tiba² Anna call..bagitau yg dia dan ayah nak bawa mak ke hospital..saya terkejut yg amat..kenapa pulak..semalam mak ok je..rupanya malam tadi mak sakit perut..dia kata rasa macam nak pecah.. En. nazir pun ikut dorang ke hospital..baru sekejap ni En. Nazir sms saya.. “Abang dh blik dri antr mak. mggu dpn mak kna pg […]