Alamak KPLI Tak Apply Lagi

Tadi bile saya bace entry Dida..
Die ade bgtau yg officemate die skang jd cikgu KPLI..
Baru saya teringat saya belum beli no. pin nak apply lagi..

Terus saya call En. Nazir yg tgh bersenang lenang kat umah..
Memandangkan ari ni die cuti..saya suruh die ke BSN Taman Perling..
Belikan saya no. pin KPLI tu..

Baru je tadi die sms no. pin..
Dgn semangatnye saya bukak web MOE..
Tapi hampeh tul.. nie yg keluar..


Dah ler tarikh tutupnye 1 Mac..cuai betul saya ni..
Last year saya terlupe nak apply..
Saya juz mencuba..mane tau ade rezeki nak jadi cikgu..

“Untung sabut timbul..untung batu tenggelam”

Tak salah mencubakan..usaha tangga kejayaan..
Sebelum ni pun saya dah cube 4 kali..
Pernah melalui 4 kali ujian bertulis..
Interview sekali jek..hehe~

Kalau sampai umur 35tahun saya apply still tak dapat..
Maknanye memang Allah dah tentukan saya tak layak jadi cikgu..
Mungkin banyak kekurangan saya..
Tapi saya tetap bersyukur dgn keje sekarang ni..
Cume selagi mampu saya nak kejar cita² tu..
Ni aura lahir “Hari Guru” kot..
Semangat nak jadi cikgu dari kecik..
Tapi tak de peluang..huhu~
Mase study pun amik course jauh dari cikgu..
Kalau mmg ditakdirkan tak kesampaian cita saya ni..
sekurang² nye dulu saya pernah dipanggil “cikgu”..
walaupun Cikgu Sandaran (GSTT) selama ½ tahun jek..
rase best sgt²..pengalaman yg berharga utk saya..
Saya pernah jadi cikgu kat SMK Gelang Patah..
Pas tu kat SK Kangkar Tebrau lak..
Kalau ade mase free saya cite kan pengalaman saya ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “Alamak KPLI Tak Apply Lagi

  1. hahahaha terpaksale memperasan dirik sendiri sbb hakikatnya aku adalah seorang yg ketot…kui…kui..kui.

  2. adehhh..klo zie in ur situation kan kak hernee..sure hampa giler arr..hehe

    Zie doakan agar akak bjaya jd cikgu. a;ah kowt kak hernee, aura lahir ari guru ler tuh kowt..hehehe 😀

  3. Redbloodsnow>>hampa mmg hampa zie..tp fkir balik msti ade hkmah..ntah2 klau akak trus jd ckgu ank2 murid jd bengong cam ckgu die ke pe..hehehehe

    thanks ye doakn akak..insya'Allah klau ade rzki..mmg aura Teachers' day ni..hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *