Alamak KPLI Tak Apply Lagi

26/02/2009
Tadi bile saya bace entry Dida..
Die ade bgtau yg officemate die skang jd cikgu KPLI..
Baru saya teringat saya belum beli no. pin nak apply lagi..

Terus saya call En. Nazir yg tgh bersenang lenang kat umah..
Memandangkan ari ni die cuti..saya suruh die ke BSN Taman Perling..
Belikan saya no. pin KPLI tu..

Baru je tadi die sms no. pin..
Dgn semangatnye saya bukak web MOE..
Tapi hampeh tul.. nie yg keluar..


Dah ler tarikh tutupnye 1 Mac..cuai betul saya ni..
Last year saya terlupe nak apply..
Saya juz mencuba..mane tau ade rezeki nak jadi cikgu..

“Untung sabut timbul..untung batu tenggelam”

Tak salah mencubakan..usaha tangga kejayaan..
Sebelum ni pun saya dah cube 4 kali..
Pernah melalui 4 kali ujian bertulis..
Interview sekali jek..hehe~

Kalau sampai umur 35tahun saya apply still tak dapat..
Maknanye memang Allah dah tentukan saya tak layak jadi cikgu..
Mungkin banyak kekurangan saya..
Tapi saya tetap bersyukur dgn keje sekarang ni..
Cume selagi mampu saya nak kejar cita² tu..
Ni aura lahir “Hari Guru” kot..
Semangat nak jadi cikgu dari kecik..
Tapi tak de peluang..huhu~
Mase study pun amik course jauh dari cikgu..
Kalau mmg ditakdirkan tak kesampaian cita saya ni..
sekurang² nye dulu saya pernah dipanggil “cikgu”..
walaupun Cikgu Sandaran (GSTT) selama ½ tahun jek..
rase best sgt²..pengalaman yg berharga utk saya..
Saya pernah jadi cikgu kat SMK Gelang Patah..
Pas tu kat SK Kangkar Tebrau lak..
Kalau ade mase free saya cite kan pengalaman saya ni..

Share this nice post:

8 Comments

  • purple_lav

    26/02/2009 at 4:22 pm

    selamat petangggg cikkkggguuuu…cikgu..cikgu, sy mengantuk le.mcm mana ye?

  • .:Hernee Nazir:.

    26/02/2009 at 4:28 pm

    Purple_lav>>selamat ptg..awk ngantuk ae..meh cikgu denda awk diri atas meja..hehehe

  • purple_lav

    26/02/2009 at 4:47 pm

    ayoooo tak mo cikgu…nnt kepala sy kena kipas. sy kan tinggi cam model…ahakssss pasan

  • .:Hernee Nazir:.

    26/02/2009 at 5:01 pm

    Purple_lav>>tinggi cam model ae? tak tahan dngr..hehehe

  • purple_lav

    26/02/2009 at 5:15 pm

    hahahaha terpaksale memperasan dirik sendiri sbb hakikatnya aku adalah seorang yg ketot…kui…kui..kui.

  • .:Hernee Nazir:.

    26/02/2009 at 5:21 pm

    purple_lav>>smae la kite ketot..hehehe

  • Redbloodsnow

    27/02/2009 at 9:42 am

    adehhh..klo zie in ur situation kan kak hernee..sure hampa giler arr..hehe

    Zie doakan agar akak bjaya jd cikgu. a;ah kowt kak hernee, aura lahir ari guru ler tuh kowt..hehehe 😀

  • .:Hernee Nazir:.

    27/02/2009 at 11:24 am

    Redbloodsnow>>hampa mmg hampa zie..tp fkir balik msti ade hkmah..ntah2 klau akak trus jd ckgu ank2 murid jd bengong cam ckgu die ke pe..hehehehe

    thanks ye doakn akak..insya'Allah klau ade rzki..mmg aura Teachers' day ni..hehehe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: